Logo
De lente is hier!

Leuke voorjaarsactiviteiten in Rotterdam Centrum

Lente op de Lijnbaan Rotterdam
Fietsers Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 maart 2024
Frontrunner

Het is weer tijd voor leuke voorjaarsactiviteiten in Rotterdam Centrum. Want ein-de-lijk is de lente aangebroken! De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en de dagen worden langer. Dus zet je zonnebril op en laat je inspireren door deze leuke activiteiten in Rotterdam Centrum.

Terrasje pakken

Natuurlijk hoort bij een zonnige voorjaarsdag een drankje op het terras. Tot in de late(re) uurtje genieten van de zonnestralen, hoe fijn is dat?

Onze tip? Ga op het terras zitten van Brasserie Jules. Op dit plekje middenin het centrum, voor het WTC Rotterdam, staat de zon namelijk de gehele dag. Wanneer je dus ook komt, je hebt een plekje in de zon. En is het niet voor het zonnetje, doe het dan voor de verfrissende drankjes en heerlijke lunchgerechten. Zit het vol? Vlak om de hoek vind je Served, waar ze ook een fijn terras hebben.

Brasserie Jules Rotterdam Gerrit Vermeulen
Served koffie WTC Rotterdam

Kids Marina

Op stap met de kinderen? Ga dan eens varen bij de fantastische waterattractie van Kids Marina. Met deze kinderbootjes, die je zelf mag besturen, is jouw kind even zelf kapitein. Daarnaast leren ze meer over de haven en over vaartuigen.

Gedurende vijftien minuten kunnen ze zelf wegvaren en het bootje weer aanleggen. Er kunnen maximaal vier mensen aan boord. Bezoek je tevens het Maritiem Museum? Dan krijg je 20% korting!

De Kids Marina gaat vanaf Pasen 2024 weer open.

Boottocht over de Maas

Liever een boottochtje voor volwassenen? Gelukkig is Rotterdam rijk aan water, dus voor een stukje varen hoef je niet ver. Een leuke en efficiënte manier is de Watertaxi.

Niet alleen gaat deze super snel over het water, waardoor het een fantastische beleving is, ook brengt 'ie je van A naar B. De standplaatsen van de Watertaxi vind je op de Watertaxi website. Oh en niet te vergeten: het uitzicht over de stad is fenomenaal!

Watertaxi Erasmusbrug Rotterdam

IJsje halen bij je favoriete ijssalon

Het is natuurlijk een no-brainer, want een ijsje hoort bij het lekkere weer. Nu zijn er zat opties in de stad, maar om lekker centraal te blijven raden wij Capri op de Karel Doormanstraat, Venezia op de Oude Binnenweg of de IJssalon op de Meent aan. Genieten!

Winkelen en genieten van de bloesem

Winkelen in Rotterdam Centrum is natuurlijk altijd al een feestje, maar al helemaal in de lente. Dan kun je naast genieten van het zonnetje, genieten van de prachtige bomen die in bloei staan.

Loop bijvoorbeeld eens op de van Oldenbarneveltstraat, waar je netjes op een rij een stel bloeiende witte sierkersen aantreft. Hierna loop je de hoek om naar de Lijnbaan. Daar word je meteen vrolijker van de roze kleurenpracht van de vele bloesembomen.

Bekijk de foto's hieronder voor een voorproefje!

Kersenbloesem Rotterdam Van Oldenbarneveltplaats
Op de Van Oldenbarneveltstraat.
Lentekriebels Lijnbaan Rotterdam swarosvki
Op de Lijnbaan.

Huur een fiets

Het centrum verkennen met de fiets? Ook leuk! Huur bijvoorbeeld een OV-fiets, een makkelijke manier om je van A naar B te bewegen en tegelijkertijd van de zon te genieten.

Een OV-fiets huren kan heel makkelijk vanaf verschillende huurlocaties. Een daarvan is het Centraal Station. Met je OV-kaart pak je een fiets en kan je de weg op. Lees op de ns website meer handige informatie over het huren van een OV-fiets.

Fietsers Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
21 maart 2024
Frontrunner