Logo
Eten, shoppen en sightseeing!

Een rondje Blaak

Markthal met markt en groenstrook Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 september 2021
Frontrunner

Op Blaak kan je in een klap allerlei leuke plekken van je lijst vinken. Architectonische parels en leuke restaurants liggen voor het oprapen en het is de ideale uitvalsbasis om de rest van de stad te ontdekken.

Loop bijvoorbeeld vanaf Blaak door naar het MaHo Kwartier, het Hoogkwartier of de Oude Haven. Stuk voor stuk leuke en unieke delen van Rotterdam.

Markthal

Je kan Blaak niet bezoeken zonder een blik te werpen op de Markthal. Dit unieke gebouw is namelijk het eerste wat je ziet als je onder de kubuswoningen doorloopt, of het metro- of treinstation verlaat.

De buitenkant is al de moeite waard, maar als je er dan toch bent raden we het zeker aan om naar binnen te lopen. Deze overdekte markt is namelijk voorzien van tientallen leuke (en lekkere) kraampjes met verschillende street food. Daarnaast kijk je hier je ogen uit dankzij het rijkelijk versierde plafond, dat ook wel het Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd.

Markthal 1584 Rotterdam Partners Editorial

De Binnenrotte Markt

Direct gelegen voor de Markthal, vind je hier elke dinsdag en zaterdag de markt. Meterslange rijen, gevuld met 250 kramen. Het is dan ook niet voor niks de grootste markt van Nederland!

Op de Binnenrotte Markt vind je eigenlijk alles wat je kan verwachten van een markt: vers fruit, groente, vis, kaas, bloemen, noten, kleding en al je andere dagelijkse benodigdheden.

Markt Rotterdam Markthal

Kubuswoningen

Een andere eyecatcher is natuurlijk de kubuswoningen. Kubussen in een ongewone setting, waarin het bijna onmogelijk lijkt om te wonen. Echter is dat precies wat hier gebeurt. De kubussen bestaan uit 38 woningen en 13 bedrijfskubussen, waar je met een beetje creativiteit en aanpassingsvermogen heel leuk kunt vertoeven.

Ben je benieuwd hoe dat er dan van binnen uitziet? Je kan de Kijk-kubus bezoeken. Maar ook leuk is om een nachtje te slapen in Stayokay hostel.

Kubuswoningen onderaanzicht 2 2017 ️ Iris van den Broek

De Bibliotheek & Bistrobar

Aan de Binnenrotte ligt tevens de bibliotheek van Rotterdam. De plek waar je kan lezen, leren, werken of leuke activiteiten kan bijwonen. Interessante cursussen en workshops worden hier gegeven, maar het is ook een plek waar je toffe lezingen volgt of films kijkt.

Op het dakterras van de bibliotheek vind je de Bistrobar. Een echte aanrader voor lunch, borrel of diner. Kom genieten van het eten en het fantastische uitzicht over de Binnenrotte, de Markthal en de Laurenskerk.

Markt en bibliotheek Rotterdam
Bibliotheek Bistrobar Rotterdam

Madam Chen

Gelegen tussen de kubuswoningen en de bibliotheek ligt Madam Chen. Een plek voor cocktails en Asian street bites. Niet alleen serveren ze hier ongeveer elke cocktail die je je maar kunt bedenken en sushi waar je u tegen zegt, ook kan je hier een karaoke room huren! Een avondje eten, drinken én zingen met je vrienden dus!

Baek

Voor een ongedwongen huiskamer sfeer en wat wordt gezien als de lekkerste hamburger van Rotterdam, ga je naar Baek. Dit eetcafé aan de Blaak is een gezellig plekje voor de lunch, borrel of het diner.

Op het menu vind je naast de Best Burger of Rotterdam 2018, lekkere tosti’s, gebakken zeebaars, steak en meer. Ook leuk: elke woensdag organiseren ze een pubquiz!

Baek interieur Rotterdam
Baek hamburger Rotterdam

Aziatische supermarkt

Voor iedereen die houdt van de Aziatische keuken, is de Aziatische supermarkt echt een uitje.

Midden in de Markthal vind je Wah Nam Hong, een Aziatische supermarkt waar ze alles hebben wat je je maar kan bedenken. Denk aan tofu, eetstokjes, Aziatisch snoep, noedels, mochi, verse thee en nog veel meer!

Een plek waar je echt even moet komen neuzen, of je nou op zoek bent naar iets specifieks of niet!

‘Voor iedereen die houdt van de Aziatische keuken, is de Aziatische supermarkt echt een uitje.’
#RotterdamCentrum

De groenstrook

Naast de Markthal ligt een grote groenstrook, waar met zonnig weer mensen heerlijk op het gras vertoeven. Haal bijvoorbeeld een verse smoothie of, nog beter, een patatje van de Bram Ladage in de Markthal en eet die rustig op terwijl het winkelend publiek aan je voorbijloopt. Een stukje groen midden in de stad om even te relaxen dus!

Genieten van deze groenstrook kan alleen niet meer voor lang. Wist je dat ze hier in de komende jaren gaan bouwen aan het Rotta Nova gebouw?

Markthal met markt en groenstrook Rotterdam

The Fish Market

Op de Binnenrotte zijn er een hoop restaurants met allerlei verschillende keukens. Een daarvan is The Fish Market, een seafood bar met lekkere visgerechten zoals verse kreeften, oesters, fish & chips, fruits de mer en meer. De vis is duurzaam gevangen, de sfeer is ongedwongen en de wijnkaart is lekker uitgebreid. Een bezoekje waard dus!

The Fish Market Rotterdam

Westblaak

Als je de weg volgt vanaf het Blaak station, kom je uit op de Westblaak. De plek die de Witte de With en het Beursgebied met elkaar verbindt.

Een leuke plek om te verkennen, want hier heb je in het midden een skatebaan die veel wordt gebruikt door skaters, toffe restaurants en lunchplekken zoals Kite en Baker & Moore, de Cinerama bioscoop, de bekende tattoo & piercing shop Queen of Rings en nog veel meer.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
8 september 2021
Frontrunner