Logo
Samen naar een bloeiend Lijnbaan gebied
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
14 september 2023
Frontrunner

In het komende semester zetten ruim zestig studenten van Hogeschool Inholland zich in voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in het Lijnbaan-gebied. Dit project is een gezamenlijke inspanning met de gemeente en de ondernemers en vastgoedeigenaren van de BIZ Rotterdam Centrum.

Toekomstbestendig

Van september tot december zetten derde- en vierdejaars studenten van Integrale Veiligheidskunde zich in voor de bloei van het Lijnbaan-gebied in Rotterdam. De studenten zullen, zowel overdag als 's avonds, het gebied onderzoeken en in gesprek gaan met belanghebbenden om oplossingen te bedenken voor het toekomstbestendig maken van het gebied. Vanaf januari 2024 gaan de studenten, samen met docent-onderzoekers van de opleiding en het Lectoraat Gebouwde Omgeving, hun ideeën implementeren, evalueren en verder ontwikkelen binnen experimentele omgevingen.

Docent-onderzoeker Manuel López begeleidt de studenten tijdens het onderzoek. Manuel: "Ons ultieme doel voor dit project is niet alleen het bedenken van innovatieve interventies, maar ook het verzekeren dat deze praktisch uitvoerbaar, effectief en door de gemeenschap worden omarmd."

Hij verwacht dat het project zal zorgen voor drie unieke, creatieve interventies. “We willen dat bezoekers weten dat de Lijnbaan een winkelstraat is die absoluut de moeite waard is om te bezoeken, zowel bij daglicht als tijdens de sfeervolle avonduren.”

Kick-off met burgemeester Ahmed Aboutaleb

Op 11 maandag september was de officiële kick-off met burgemeester Ahmed Aboutaleb op de Hogeschool Inholland Rotterdam. Hier hield hij een korte toespraak voor de studenten en genodigden. Ook heeft hij, evenals Pauline Buurma, Directeur Organisatie Rotterdam Centrum en Bart Combee, Collegevoorzitter bij Hogeschool Inholland, zijn handtekening gezet onder de intentieverklaring.

Pauline Buurma handtekening
Handtekening Ahmed Aboutaleb

Gemeente Rotterdam, Hogeschool Inholland en BIZ Rotterdam Centrum bundelen de krachten om het Lijnbaan-gebied nog fijner, beter en aangenamer te maken voor iedereen. Met als doel een levendig en inclusief Lijnbaan-gebied te creëren waar bewoners, bezoekers en ondernemers met plezier samenkomen.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
14 september 2023
Frontrunner