Logo
19 Td R Vrjie Toertocht Boompjes
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 juli 2022
Frontrunner

Het Rotterdam Cycling Festival staat voor de deur! In het weekend van 16 en 17 juli promoot de stad fietsen, wielrennen en meer gezond bewegen. Met een leuk programma nodigen ze iedereen uit om die benen aan het werk te zetten!

Het Rotterdam Cycling Festival

Twee dagen lang wordt Ahoy omgetoverd tot een fietsparadijs. Iedereen met een liefde voor wielrennen zal zich hier prima vermaken. Met verschillende tochten en entertainment wordt het een groot fietsfeest. Benieuwd naar het programma? Lees hieronder verder.

L’Étape Rotterdam Charity Rides

Samen Touren tegen Kanker: dat is waar deze tour voor staat. Deze charity rides bestaan uit twee Family Rides van 25 en 45 kilometer. Daarnaast heb je nog drie Tour Rides van 80, 105 en 120 kilometer. Fiets je niet mee? Dan is kijken en aanmoedigen natuurlijk ook leuk!

Wendy & Leontien Ladies Ride

Wendy en Leontien nemen je in deze tocht mee langs verschillende routes. Met 25, 45 en 80 kilometer is er voor iedereen een tocht! Het doel van de Ladies Ride? Meer vrouwen laten bewegen! Daarnaast gaat er per deelnemer een bedrag naar de Erasmus MC Foundation.

19 Td R Pelotonstocht Erasmusbrug
Rotterdam Cycling Festival Tour de France

Rotterdam Cycling Women's Criterium

Een wel hele toffe rit voor het vrouwenwielrennen. Op zondag 17 juli kan je kijken naar een mooie wielertocht op het parcours van RWC Ahoy, naast Rotterdam The Hague Airport.

Team Jumbo Visma Dikke Banden Races

Voor de kids is er ook iets leuks: de Dikke Banden Races. Georganiseerd door Team Jumbo Visma kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar gratis meedoen. Een leuke manier om kennis te maken met de wielersport!

Ronde van Katendrecht

Als echte klapper is er de Ronde van Katendrecht! Met o.a. een spectaculaire wedstrijd met oud-beroepsrenners op zaterdag. Daarnaast staat op het programma tijdens de tocht een aantal toffe optredens, zoals van Douwe Bob en Nielson. En het leuke is: alle concerten zijn gratis te bezoeken!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
15 juli 2022
Frontrunner