Logo
Met Debby Gerritsen

Loop de Internationale Vrouwendag Route!

Debby Gerritsen Dominique van Elsacker internationale vrouwendag Route Stadhuis Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
25 februari 2022
Frontrunner

In aanloop naar Internationale Vrouwendag in Rotterdam is een bijzondere route uitgestippeld door Rotterdam Centrum. Vorige week is het spits afgebeten met columnist en journalist Debby Gerritsen en Urban Department Store Rotterdam directeur Dominique van Elsacker. Bekijk de video en loop zelf mee met de route!

De route gaat van start!

Dominique Elsacker, de directeur van Urban Department Store Rotterdam, beet samen met columnist en journalist Debby Gerritsen het spits af. Zij liepen vorige week als eerste vrouwen de Internationale Vrouwendag Route in Rotterdam Centrum.

Dat Debby als een van de eersten de route loopt is een logische keuze. Als echte taboe doorbreker neemt zij geen blad voor de mond over vrouwgerelateerde onderwerpen. Voorheen werkte zij als hoofdredacteur voor de Viva, tegenwoordig schrijft ze uitgesproken columns voor het AD en heeft ze haar eigen podcast 'Over de liefde'.

Debby Gerritsen Dominique van Elsacker internationale vrouwendag Route Stadhuis Rotterdam 3
Dominique Elsacker en Debby Gerritsen bekijken de video van Roos Vermeij bij het Stadhuis.
Debby Gerritsen Dominique van Elsacker internationale vrouwendag Route Binnentuin stadhuis Rotterdam

Kosmopolitisch Rotterdam

Debby woont zelf in Amsterdam, maar is vaak in Rotterdam te vinden vanwege haar werk als columnist bij het AD. "Amsterdam is heel gezellig, maar Rotterdam heeft iets kosmopolitisch. Het voelt meer aan als een grote stad met alle iconische gebouwen. De sfeer bevalt me hier zeker."

‘Amsterdam is heel gezellig, maar Rotterdam heeft iets kosmopolitisch.’
Debby Gerritsen over Rotterdam

Inspirerende verhalen en mooie plekken in Rotterdam Centrum

Tijdens de Internationale Vrouwendag Route wandel je langs tien mooie plekken in Rotterdam Centrum, waaronder het Stadhuis, Depot van Boijmans van Beuningen en de Koopgoot. Op deze plekken vind je een bord waar je een QR-code kan scannen, waarna je een filmpje te zien krijgt van een inspirerende Rotterdamse vrouw.

Voor deze video's is #RotterdamCentrum in gesprek gegaan met tien Rotterdames over verschillende onderwerpen, zoals vrouwen wie zij zelf inspirerend vinden en hun boodschap voor de jongere generatie Rotterdamse vrouwen.

Debby: "De route is echt een super leuke manier om de stad te zien. Daarnaast is het een diverse groep inspirerende vrouwen die goed uit hun woorden komen, met stuk voor stuk sterke verhalen. Ik had ze graag ook zelf willen spreken," aldus Debby over de route.

Debby Gerritsen Dominique van Elsacker internationale vrouwendag Route Bijenkorf Koopgoot

Het belang van Internationale Vrouwendag

Iets waar de vrouwen het unaniem over eens zijn is dat het vieren van Internationale Vrouwendag nog altijd van groot belang is. Zo zegt Petra Kevenaar, een van de prachtige en krachtige vrouwen die geïnterviewd is voor de route, heel pakkend: "De strijd is gestreden, maar we zijn er zeker nog niet."

Debby ziet dat vrouwen steeds meer de ruimte innemen en hun plek pakken op het podium. "Leuk om te zien dat Internationale Vrouwendag steeds breder wordt gedragen. Dat mag wel nog groter worden."

Bekijk de video en loop zelf mee!

Bekijk hieronder de leuke teaservideo over de Internationale Vrouwendag Route. Loop zelf ook mee en download hier de routekaart om alle mooie verhalen van inspirerende vrouwen te vinden in onze binnenstad. De Internationale Vrouwendag Route is te bewandelen tot en met 13 maart in het centrum van onze stad.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
25 februari 2022
Frontrunner