Logo
Oude spullen inleveren

Byewaste opent pop-up in Rotterdam Centrum

Byewaste centraal station rotterdam 2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 november 2022
Frontrunner

Puilt jouw kledingkast ook uit? Of kan je van een stapel boeken die je al drie keer hebt gelezen maar geen afscheid nemen? Het voelt toch raar om spullen waar je zoveel plezier aan hebt gehad, zomaar weg te gooien.

Gelukkig is er een geschikt alternatief waar je waarschijnlijk nog niet van af wist! Byewaste is namelijk sinds kort actief in Rotterdam. Met de Byewaste app kom je makkelijk van je oude spullen af, terwijl er een mooie bestemming voor wordt gevonden. Goed voor jou en ook voor het klimaat.

Pop-up store

Van 23 tot en met 27 november opent Byewaste een pop-up in Rotterdam Centrum. Rotterdammers kunnen langskomen om al hun spullen een nieuw leven te geven. Byewaste zorgt ervoor dat je spullen een goed nieuw huis krijgen en verkleint hiermee de afvalberg.

Winactie én kortingen

Als klapper op de vuurpijl maak je in die week kans op een paar sneakers van WEAR! Bij het inleveren van jouw spullen in de pop-up shop, wordt jouw e-mailadres opgeslagen. Op maandag 28 november wordt onder de deelnemers 15 vouchers t.w.v. €80,- verloot, die je kan uitgeven aan pre loved sneakers van WEAR.

Daarnaast krijgt iedereen een leuk extraatje bij het inleveren van spullen. Zo kan je kiezen voor korting bij de Boekenbalie, of punten bij de Swapshop. En dat terwijl je kledingkast weer netter is dan ooit! Ook krijg je als bedankje een voucher voor een gratis bakkie pleur in Rotterdam Centrum.

WEARSTORE 10
WEAR sneaker winkel
Byewaste Bicycle Picture Francisco 2 JPG

Byewaste

Is de pop-up voorbij maar wil je toch je oude spullen inleveren? Dat kan via de app! Wanneer je deze app downloadt, zet je jouw spullen die je niet meer wilt erop, en haalt Byewaste deze bij je op. Dit betekent kleding, schoenen, riemen tassen, maar ook elektronica, boeken en speelgoed. Byewaste zorgt voor een tweede leven.

Hoe werkt het? Je downloadt de Byewaste app in de Appstore of Google Play Store en je bent ready to go. Verzamel al je spullen waar een stoflaagje op is ontstaan (met een maximum formaat van 35 x 55 x 55 cm) en registreer ze via de app. Vervolgens geef je aan op welk tijdstip Byewaste je spullen op kan komen ophalen.

Byewaste schenkt de spullen vervolgens aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel, een tweedehands boekwinkel of een tweedehands kledingwinkel, zoals onze favoriete sneaker winkel WEAR. Te gek dus!

Het enige wat je hoeft te doen is spullen verzamelen en achterover leunen. En om het allemaal nog wat makkelijker te maken, kan je zelfs je spullen die opgehaald worden in de tuin zetten of in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond van je flat.

Byewaste centraal station rotterdam

Oproep

Byewaste is nog opzoek naar een inzamelpunt in Rotterdam Centrum. Denk daarbij aan een klein stukje ruimte in een winkel, garage, sportschool, serviceruimte, bewoners flat, waar ze een bak mogen plaatsen.

Weet jij de ideale plek? Laat het dan weten en help het team van Byewaste om de afvalberg in de wereld én in je huis te verkleinen.

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 november 2022
Frontrunner