Logo
Snelweg Arjen Jan Stada
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 juni 2024
Frontrunner

Kies je ervoor om met de auto naar Rotterdam Centrum te komen maar wil je niet verrast worden door wegwerkzaamheden? Dan heeft Gemeente Rotterdam een handige pagina voor je ontwikkeld.

Hier vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt om zonder zorgen je route te volgen. Op de Rotterdam Bereikbaar pagina vind je alle belangrijke, actuele en geplande werkzaamheden in de stad. Wanneer is een weg afgesloten? En welke omleidingen zijn er momenteel?

Werkzaamheden in Rotterdam

Rotterdam is natuurlijk een grote stad. Dingen als wegwerkzaamheden zijn daarom onvermijdelijk om de stad tiptop te houden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er belangrijk onderhoud moet worden gepleegd, of dat er aan de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de stad wordt gewerkt. Ook staan er een hoop renovatieklussen op de planning als het gaat om tunnels, bruggel en viaducten op de snelwegen rond Rotterdam.

Hinder voor het verkeer

Het is misschien soms even vervelend, maar uiteindelijk noodzakelijk voor een veilige reis! Om het hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er als het kan gekozen voor werkzaamheden in de nacht of buiten de spits. Sommige locaties zullen lang aan gewerkt worden, maar sommigen weer kort. Omdat er een hoop gebeurt in Rotterdam, is het niet mogelijk om alle werkzaamheden in beeld te brengen. Maar de belangrijkste, die staan er zeker op!

Rotterdam Bereikbaar
Ontdek hier de actuele werkzaamheden in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam Centrum

Aangekomen in Rotterdam? Dan wil je natuurlijk je auto ergens kunnen parkeren. Er zijn hier verschillende opties voor, met bijbehorende tarieven. De goedkoopste optie is parkeren op een P+R terrein. Deze terreinen liggen buiten het centrum en dicht bij het openbaar vervoer. Als je hier je auto parkeert en je reis vervolgt met het openbaar vervoer naar het centrum, is het parkeren gratis. Bekijk hier hoeveel P+R plekken er op het moment beschikbaar zijn per terrein.

Een andere optie is parkeren in een garage. Je hebt hierin onderscheid tussen stadsgarages (van de gemeente) en particuliere garages. Handig om te weten: betalen in garages kan met cash, pin of creditcard.

Tot slot is er de mogelijkheid om op straat te parkeren. Je betaalt dan simpelweg bij een betaalautomaat of met behulp van een app. Voorbeelden van zulke apps zijn Parkmobile, Yellowbrick, EasyPark, Park-line, SMSParking en ANWB parkeren. De tarieven van parkeren op straat verschillen per zonegebied.

Alle informatie over parkeren in Rotterdam Centrum, vind je via onderstaande button.

Reizen met het OV

Wordt het voor jou heel lastig om Rotterdam met de auto te bereiken? Dan biedt de stad een hoop mogelijkheden. De metro, trein, tram en bus staat voor je klaar om je naar je bestemming te brengen. Dankzij een uitgebreid (ondergronds)netwerk bijvoorbeeld, brengt de metro je naar alle uithoeken van de stad en stopt het recht voor de deur van de grootste trekpleisters in het centrum. Kom je met de trein? Dan stap je simpelweg uit bij Rotterdam Centraal en wandel je zo het centrum in!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 juni 2024
Frontrunner