Logo
Duurzaam shoppen!

Ruil kleding bij The Swapshop in Rotterdam

Swapshop Weena3
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 januari 2024
Frontrunner

Ken jij de kledingruilwinkel The Swapshop al? In 2018 hebben ze al eerder hun gezicht laten zien in Rotterdam, en nu is er een gloednieuwe winkel geopend aan de Weena 70! Dit betekent dat er volop geswapt kan worden.

Rotterdamse roots

The Swapshop heeft al aardig wat plekken gezien in Rotterdam, en de oprichtsters Monique en Laura hebben hier warme herinneringen aan. “Het begon allemaal in 2018 met een klein swap event in een park in Rotterdam. Daarna volgde veel swaps op locaties door de stad. Deze events zijn door een toffe samenwerking met Bluecity010 uitgegroeid tot grote swaps onder de naam Changez, waar soms wel zo’n 500 mensen op afkomen.” vertelt Monique. Laura voegt daaraan toe: “In 2019 kregen we de kans om een winkel te openen. Dit werd pop-up winkel The Swapshop010 in duurzame mini-mall Oase. Daarna hebben we nog twee winkels gehad. Een aan de Rodezand in het centrum en een in Rotterdam Noord. Dit waren te gekke tijden.”

Kledingruilwinkel in Rotterdam

Misschien ben je nog niet bekend met The Swapshop; geen probleem. Bij The Swapshop leer je jouw eerdere favoriete kleding, schoenen en accessoires in. In ruil hiervoor krijg jij swaps (punten) op een digitaal account. 1 swap is €1 waard. Hoe beter de kwaliteit van het item, hoe meer swaps je krijgt. Met die swaps krijg je vervolgens 50% korting op de verkoopprijs van de items in de winkel.

‘Niet alleen is deze manier van winkelen heel leuk, je bent ook duurzaam bezig.’
#RotterdamCentrum
Swapshop Weena2
Swapshop Weena4

Positieve impact

Niet alleen is deze manier van winkelen heel leuk, je bent ook duurzaam bezig. Jouw kleding krijgt namelijk een nieuw leven, en wordt niet weggegooid. Daarnaast krijg je direct waarde terug, zodat je zelf weer nieuwe items aan je kledingkast kan toevoegen.

De missie van Laura en Monique is dan ook veelbelovend. Ze willen de enorme hoeveelheid textielafval in Nederland verkleinen, zónder hiervoor onze liefde voor mode op te geven. Ze zijn al goed op weg, want wist je dat ze samen met swappers de afgelopen twee jaar al ruim 45.000 items hebben voorzien van een nieuwe eigenaar? Hiermee is zo’n 27 miljoen liter water en 74.000 kg CO2 uitstoot bespaard. De komende jaren wil The Swapshop deze impact verveelvoudigen via hun franchise model.

De Swapshop is nu geopend!

The Swapshop opende de nieuwe winkel feestelijk op vrijdag 8 december. Ook een bezoekje brengen om je kleding te swappen? De winkel is woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 13.00 tot 18.00 uur geopend.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 januari 2024
Frontrunner