Logo
Velvet Music Platen
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 juli 2022
Frontrunner

Muziek zit in het DNA van Rotterdam. Er wonen in onze stad duizenden muzikanten en honderdduizenden muziekliefhebbers en er worden in Rotterdam zelfs nieuwe muziekgenres uitgevonden. Geen wonder dus dat je in Rotterdam een aantal toffe platenzaken kan vinden!

Oldschool platenzaken

In Rotterdam Centrum wemelde het decennia lang van de platenzaken. Door de komst van streaming diensten als Spotify zijn deze helaas drastisch in aantal afgenomen.

Toch zijn er nog een paar platenzaken die zich staande weten te houden. Daarbij komt ook nog dat vinyl opeens in populariteit toe is genomen. Het is zelfs weer hip en oldschool geworden.

Hieronder lees je over vier nostalgische platenzaken die Spotify, Soundcloud en YouTube allemaal hebben overleefd!

1. Clone Records

Rotterdam staat bekend als een van de steden waar house muziek begon. De explosie van elektronische muziek in de 90’s vindt in Rotterdam zijn oorsprong en Clone Records is een product van deze EDM gekte in onze stad.

Bij Clone Records, gevestigd op de Raampoortstraat, kun je sinds 1993 terecht voor de beste mainstream- en underground house, techno, acid en andere elektronische muziek. Je vindt er platen van Clone’s eigen labels zoals Clone Royal Oak en Clone Aqualung Series, maar ook andere samenwerkende labels met de meest verfijnde elektronische sounds.

Clone Records staat overigens ook open voor andere genres, je kan er eigenlijk terecht voor elk genre dat je je kunt bedenken. Al blijft elektronische muziek toch de basis van een van Rotterdams bekendste platenzaken.

2. Demonfuzz Records

Demonfuzz is een kleine, goed georganiseerde platenzaak op de Nieuwe Binnenweg. Van Techno tot Jazz, ze hebben het ongetwijfeld in deze pittoreske muziekzaak. Ook kan je bij Demonfuzz terecht voor advies over bijvoorbeeld de beste onontdekte hip-hop diamantjes.

Onlangs kreeg de Rotterdamse platenzaak nog hoog bezoek. Britse rock legende Elvis Costello bracht een bezoekje aan de Nieuwe Binnenweg en was zo enthousiast dat hij zelfs over de zaak twitterde! ‘‘Thanks to Karriem Riggins for his recommendation that me and the guys to visit “Demonfuzz” in Rotterdam. So many gems…’’ Tweette de Brit.

3. De Plaatboef

Eveneens aan de Nieuwe Binnenweg zit de Plaatboef, een bekende platenwinkel met filialen over heel Nederland. Hier kun je perfect terecht om jouw vinyl of CD collectie af te maken. Je wordt hier uitstekend geholpen door het kundige personeel om te zoeken welke plaatjes jouw stijl het beste aanvullen.

Bij de Plaatboef worden veel tweedehands plaatjes verkocht, dus wordt de portemonnee van een muziekliefhebber als jij gespaard. Blader door de plaatjes heen en geniet van de nostalgie.

4. VelvetMusic

Van de Nieuwe Binnenweg gaan we naar de Oude Binnenweg. Aan deze historische Rotterdamse straat loop je naar binnen bij VelvetMusic.

Hier vind je toffe platen, allemaal helemaal gloedje nieuw! Elk genre vind je hier terug, platen van iconische artiesten als Elvis Presley tot het nieuwe album van hip-hop ster Kendrick Lamar.

Velvet Music C Ds
CD's en platen bij VelvetMusic.
Velvet Music Plaatjes

Wat voor muziek laat jou het meest genieten?

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
21 juli 2022
Frontrunner