Logo
Decathlon sportballen
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
2 december 2022
Frontrunner

Tijdens Black Friday bracht Decathlon een heel toffe actie tot leven: BuyBack Friday. Iedereen kon zijn gebruikte sportartikelen laten taxeren en verkopen.

Omdat dit veel positieve reacties opriep, gaat de actie na Black Friday gewoon door! Dit betekent dat je nu altijd jouw sportartikelen terug kan verkopen aan Decathlon. In dit artikel lees je er alles over.

Duurzaamheid

Sinds 2000 maakt Decathlon in Nederland sport toegankelijk door laagdrempelig sportproducten aan te bieden. Zij zien in dat dit een impact heeft op de omgeving waar zij zo graag sporten. BuyBack is een mooi circulair model die nodig is om het tij te keren.

Met BuyBack geef je een tweede leven aan jouw sportproducten. Een mooie manier om de negatieve impact op de planeet te verminderen. Zo hoeft Decathlon namelijk minder nieuwe sportproducten te produceren.

Hoe werkt het?

Soms wil je van een sportproduct af. Misschien omdat jij of je kind het ontgroeid zijn, of omdat je een nieuwe hobby hebt gevonden. Andere mensen kunnen jouw spullen juist nog goed gebruiken. Win win!

Prijs bepalen

De experts bij Decathlon zullen kijken wat je product waard is. Ze doen dit door te kijken naar het jaar waarin het is gekocht, de staat waarin het verkeert (goed of zeer goed ) en de prijs waarvoor je het hebt gekocht. Hieronder een tabel met prijzen waarvoor je een fiets die je eerder voor 100 euro kocht (in theorie) zou kunnen verkopen.

Nieuwprijs fiets €100,-

Aankoopjaar(Zo goed als) nieuwGoede staat
2022€50,-€45,-
2021€45,-€40,-
2020€40,-€35,-
2019€30,-€25,-
2018€25,-€20,-
2017€20,-€15,-


Met deze tool
op de website van Decathlon kan je gemakkelijk alvast een schatting maken van de waarde van je sportproduct.

In ruil voor een waardebon

Als een medewerker bij Decathlon eenmaal de waarde van jouw product heeft bepaald, lever je deze in in ruil voor een waardebon. Deze kan je uitgeven bij de Decathlon. Shop te gekke producten met je fiets, tennis racket of skateboard die je nooit meer gebruikte!

Decathlon basketballen
Decathlon hardloopschoenen heren 3

Tweede kans

Als je je waardebon hebt, vergeet dan niet te kijken bij de tweede kans afdeling van de Decathlon. Hier liggen alle verkochte sportproducten. Natuurlijk voor een veel lagere prijs dan je ze in andere winkels zou vinden.

Op deze manier besparen we het klimaat door spullen een tweede leven te geven, in plaats van het zonder na te denken weg te gooien. Je bespaart naast het klimaat natuurlijk ook gewoon je portemonnee!

Kom langs bij de Decathlon op de Coolsingel om je sportproducten te verkopen, of kom gewoon even kijken bij de tweede kans afdeling!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
2 december 2022
Frontrunner