Logo
Mode & architectuur

Bezoek de Francon pop-up op de Kruiskade!

Francon 1
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
10 januari 2024
Frontrunner

Als je weleens op de Kruiskade komt, is het je ongetwijfeld opgevallen. Hier staat een prachtig nieuw gebouw: The Lobby. Nog tot en met 4 februari kun je tijdens de pop-up van het modelabel Francon eindelijk een kijkje nemen in het gebouw!

Pop-up in The Lobby

Voor de échte opening van The Lobby, moeten we nog even geduld hebben. Zoals Edwin Dickhoff, Senior Asset Manager bij Manhave Vastgoed, aangaf in een interview, vereisen de winkels een lange inbouwperiode: "Zodra wij de binnenwanden hebben geplaatst - het gebouw wordt casco opgeleverd - moeten de huurders nog hun interieur en technische installaties aanbrengen. Hiermee rekening houdend zal The Lobby naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar zijn deuren openen.”

Scene

Tijdens 'Scene', de tijdelijke retail installatie van Francon, presenteert May haar mooiste stukken kleding. De tijdelijke installatie beslaat de uitgestrekte ruimte op de begane grond van The Lobby. Het decor en de modulaire elementen zijn ontworpen om een ​​intieme winkelervaring te bieden en tegelijkertijd aanpasbaar te blijven voor toekomstig gebruik.

Het ziet er allemaal prachtig en kunstzinnig uit. Zo bewonder je de accessoires op de kunstwerken van Saskia Noor van Imhoff, welke bestaan uit sedimentaire rotsblokken, die millennia lang door een langzaam en langdurig proces zijn gevormd, gegoten in aluminium.

Francon 3
Francon 4

Lichtinstallatie

'Scene' wordt ondergedompeld in de diepe, warme gloed van de zonsondergang, gecreëerd door het lichtkunstwerk 'Second Sun' van kunstenaar Arnout Meijer. Deze dynamische lichtinstallatie bootst de langzame transformatie van de lucht tijdens de schemering na. In de donkere dagen van december kan het licht een intrigerend effect creëren, omdat de zon in een onconventionele richting lijkt onder te gaan. 's Nachts zorgt het licht voor een krachtig beeld dat varieert bij elk bezoek aan The Lobby.

Womenswear label uit Rotterdam

Francon, een womenswear label uit Rotterdam, lanceerde in 2021. May Kaan put haar inspiratie uit architecturale principes en denkwijzen. Bij de ontwerpen van Francon staat de setting centraal, in plaats van het seizoen.

Elk kledingstuk wordt zorgvuldig ontworpen om bij specifieke gelegenheden te passen en bepaalde emoties op te roepen. Hierbij wordt praktische functionaliteit gecombineerd met unieke ontwerpen, gemaakt van hoogwaardige materialen.

Francon6
Francon1

Nu geopend

Eerst zou de pop-up geopend zijn tot en met 24 december, maar wegens succes is het verlengd tot 4 februari! Let op: het is alleen geopend op afspraak, van maandag tot en met zondag.

Ga zeker langs en scoor een van de prachtige kledingstukken!

Francon 6
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
10 januari 2024
Frontrunner