Logo
Sporters Grotekerkplein Iris van den Broek
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 oktober 2023
Frontrunner

Op zoek naar een mooi park in Rotterdam Centrum? Of een groen plekje om even aan de drukte van de stad te ontsnappen? Hieronder delen wij mooie groene parken én plekken in het centrum van onze stad!

Naast al die skyscrapers, mooie winkelstraten en hypermoderne appartementen, mogen we het groen niet vergeten. Parken zijn niet alleen belangrijk voor de natuur, maar ook voor ons als mens. Gelukkig staat de vergroening van de stad ook in Rotterdam op de agenda. Genoeg plekken dus om heerlijk te relaxen, studeren, picknicken of sporten.

Museumpark

Een bezoek aan Museumpark mag niet ontbreken tijdens je tijd in Rotterdam. Wandel na je bezoek aan het Depot daarom zeker even naar het achtergelegen park, tussen het Museum Boijmans van Beuningen en de Westzeedijk.

Naast de vijver aan de zuidzijde van het park liggen grasvelden waar je kan plaatsnemen met een kleedje. Verder vind je hier veel bomen en planten. Museumplein heeft een functie als openluchtmuseum, dus bewonder zeker ook de kunstwerken die er staan.

Lijnbaan Plataan

Oké, het is misschien geen park, maar het is wel een mooi stukje groen in Rotterdam Centrum. De Lijnbaan Plataan is namelijk een gigantische boom, die in 1851 (!) is geplant. Omdat de Lijnbaan er toen nog niet was, hebben ze in het ontwerp rekening moeten houden met de boom, want zo'n mooi stukje groen weghalen is natuurlijk geen optie.

Dankzij de enorme takken van de Plataan is dit een fijne plek om even in de schaduw uit te rusten van het shoppen. Koop een lekkere snack en zoek een plekje op de bankjes rondom de boom.

Plataan Lijnbaan Rotterdam

Het Grotekerkplein

Naast de Laurenskerk en tussen de Hoogstraat en de Meent vind je het Grotekerkplein. Een prachtig groen stukje, middenin de drukte van de stad. Op deze groene plek vind je regelmatig leuke concerten en mensen die van de zon genieten. Heerlijk om na een dagje shoppen even bij te komen!

Laurenskerk Iris van den Broek
Sporters Grotekerkplein Iris van den Broek

De tuin van het Schielandshuis

Direct achter de Coolsingel ligt het statige Schielandshuis. Naast dat dit 17e eeuwse gebouw een historisch hoogtepuntje in Rotterdam is en daarom zeker een bezoek waard, heeft het een prachtige secret garden die vrij toegankelijk is.

Wij raden dan ook aan om hier even langs te wandelen voor een pauze. Zoek een mooi plekje uit en bestel wat lekkers te eten of drinken in het restaurant van het Schielandshuis.

201908 Schielandhuis 558 A4545 Irisvanden Broek

Binnentuin Stadhuis

Tot slot hebben we nog een verborgen parel in Rotterdam Centrum, namelijk de binnentuin van het Stadhuis. Het is misschien geen park, maar het is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een groene plek in de binnenstad.

Dankzij de historische bouwstijl van het Stadhuis en de prachtig bijgehouden binnentuin, is deze plek de ultieme oase in het centrum. Onze tip is om in de lente en zomer de tuin te bezoeken, dan staan de bloemen en groene vergroeiing aan de muren namelijk vol in bloei.

Binnentuin Stadhuis Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 oktober 2023
Frontrunner