Logo
Intens genieten!

De favo restaurants van De Maas Meisjes

Do Do Kruiskade Rotterdam interieur
Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
2 november 2021
Frontrunner Eten & Drinken

Wanneer je een leuke dag in het centrum van onze stad hebt gehad, dan wil je dit natuurlijk goed afsluiten. Wij, Anne-Lot, Esmay, Michelle en Tess van het instagram account De Maas Meisjes, weten waar je moet zijn. Bij deze Rotterdamse hotspots heb je gegarandeerd een leuke avond en ga je met een goed gevulde maag naar huis.

DoDo

Laat ik beginnen met het fijne interieur van dit restaurant. Als het om de inrichting gaat waan je je bij DoDo in een eigenzinnige wereld. Hier komen verschillende elementen, culturen en smaken samen.

Bij DoDo kom je niet voor de standaard burger of pasta. Hier schuif je aan tafel voor een shared dining concept. Je proeft hier de smaken van de mediterrane kust tot aan Azië. Wat ik zeker kan aanraden zijn de ‘boneless DoDo’ (spareribs) en de ‘baking Dory’ (dorade). Ook niet onbelangrijk: DoDo loves the greens. Ook vegetariërs kunnen hier hun vingers aflikken.

Do Do Rotterdam interieur
Do Do Kruiskade Rotterdam eten

Trattoria A Proposito

De Italiaanse restaurants zijn natuurlijk onmisbaar in het Rotterdamse straatbeeld. Toch is Trattoria A Proposito geen standaard Italiaan. Je vindt hier namelijk geen pizza, maar alleen echte authentieke Italiaanse gerechten.

Het restaurant wordt gerund door broer en zus. Vader en moeder staan in de keuken. Bij A Proposito is een favoriet gerecht kiezen onmogelijk, want moeder Giovanna Vona stopt haar passie en liefde in elke maaltijd en dat proef je. Zelf ga ik hier vaak voor de surf en turf. Gamba’s, zachte ossenhaas en een heerlijke pikante saus waar ze het recept niet van willen verklappen: aanrader!

‘Bij A Proposito is een favoriet gerecht kiezen onmogelijk, want moeder Giovanna Vona stopt haar passie en liefde in elke maaltijd en dat proef je.’
Esmay van De Maas Meisjes

Ter Marsch & Co.

Wanneer ik trek heb in een lekkere hamburger dan komt altijd als eerste Ter Marsch & Co. bij me naar boven. Tegenwoordig in meerdere steden te vinden, maar het avontuur van dit restaurant begon toch echt in 2014 in onze mooie stad.

Dat ik niet de enige ben die hier voor een heerlijke burger naar toe gaat mag duidelijk zijn. Ze wisten al verschillende prijzen in de wacht te slepen voor de lekkerste hamburger, met als meest recente prijs in 2020 voor de burger ‘the Gojira’. In Rotterdam vind je Ter Marsch & Co terug op de Witte de Withstraat.

Overigens een enorm gezellige straat met allerlei horecazaken, maar hier vertel ik je later graag nog eens meer over! O ja, mijn favoriete burger? De TER MARSCH GRANDE. Ik ga je er niet te veel over prijs geven, ga zelf maar eens proeven!

Ter Marsch en Co The Gojira Burger Rotterdam
The Gojira van Ter Marsch & Co.
Esmay van de Maas Meisjes Rotterdam Centrum
Geschreven door Esmay van De Maas Meisjes
2 november 2021
Frontrunner Eten & Drinken