Logo
Klassieke gebakjes

3 Patisserieën in Rotterdam Centrum die je moet kennen

Van Beek Specker Raspberrycream Rotterdam
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
8 mei 2023
Frontrunner

Op zoek naar een plek om heerlijk gebak te eten in Rotterdam Centrum? Hoewel ze misschien zeggen dat zelfgemaakt altijd beter smaakt, wil je jezelf soms toch een beetje extra verwennen.

Of misschien ben je op zoek naar wat inspiratie? De wereld van de patisserie biedt zoveel mogelijkheden en ligt in Rotterdam aan je voeten!

Koekela

Een grote balie met voldoende personeel zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten, maar de ruime keuze aan taarten, koekjes en brownies beviel me het meest! Van de drie voorgestelde patisserieën heeft deze toch wel de grootste selectie gebak.

Naast de perfecte to-go optie in de entree, kun je ook comfortabel achterin de winkel zitten om aan tafel te eten. Goed om te weten: Je kunt hier alleen digitaal betalen, dus zorg dat je je pinpas bij je hebt.

Oh, en mijn aanbeveling? Probeer de citroenschuimtaart!

Koekela Lemon Meringue Rotterdam
Koekela taart
Dudok Patisserie Chocolate Mousse Rotterdam
Dudok taart

Dudok Patisserie

Naast het restaurant "Dudok" is er ook de versie die specifiek alleen gebak verkoopt. De Dudok Patisserie biedt een overzichtelijke en klassieke selectie taarten, brownies, repen en koekjes, met als favoriet de machtige chocolademoussetaart.

De winkel is vrij klein, dus het voelt een beetje als een insidersplek voor mij. Als er vragen zijn over de gebakjes, kan het personeel snel alle ingrediënten opzoeken in een boekje. Goed om te weten: ook hier kun je alleen digitaal betalen.

Banketbakkerij van Beek & Specker

Last but not least mijn favoriete bakker van heel Rotterdam. Van alle gevulde koeken die ik tot nu toe in Nederland heb geprobeerd, is deze veruit de lekkerste! Hij is dik, rond en vol super smeuïg. Krokant van buiten en zacht van binnen. Van Beek & Specker is mijn absolute favoriet!

Ook qua prijs-kwaliteitverhouding en presentatie zijn de kleine taarten onverslaanbaar. Je hebt ze al vanaf €2,85 en ze variëren van chocoladeachtig tot fruitig. Elke vraag wordt direct beantwoord door de bakker. Wat ik ook leuk vind: ze accepteren hier zowel cash als pinpas. Probeer trouwens niet alleen de gevulde koeken, maar ook het frambozentaartje en de vanille botercrème taart.

Van Beek Specker Almondcake Rotterdam
Gevulde koek bij Van Beek & Specker
Van Beek Specker Raspberrycream Rotterdam
Frambozentaartje bij Van Beek & Specker
Profile Picture Sara Owusu Rotterdam
Geschreven door Sara Owusu
8 mei 2023
Frontrunner