Logo
2019 Dakendagen Fleur Beerthuis
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 april 2024
Frontrunner

Van 24 tot en met 26 mei is het weer tijd voor de Rotterdamse Dakendagen. Tijdens dit gezellige weekend kun je meer dan 60 verschillende daken op. Lees hieronder meer!

Rotterdamse Dakendagen programma 2024

Van Rotterdam Centrum tot aan Rotterdam Zuid en van De Doelen tot aan De Groene Kaap, er zijn een hoop bijzondere daken te bezoeken dit jaar. Op die daken geniet je van verschillende dakenroutes, tours en zelfs theatervoorstellingen. Het is mogelijk om zelf op pad te gaan tijdens mooie fiets- en wandelroutes of juist je laten meevoeren door een gids.

Op het moment van schrijven zijn alleen de Open Daken die je met een Dakpas kunt bezoeken bekend. Op 23 april worden ook de daken voor Tours en Specials (voorstellingen en concerten op daken) bekendgemaakt.

Ontdek hieronder zelf het programma van 2024!

2019 Dakendagen Fleur Beerthuis
Ontdek het programma van 2024
Hier ontdek je straks het programma van de Rotterdamse Dakendagen
Leon Keer dakendagen onderwater wereld
Het werk van Leon Keer tijdens de Rotterdam Rooftop Walk 2022.
Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye
Rotterdam Rooftop Walk 2022.

Over de Bogen

Tussen 17 en 26 mei 2024 organiseren O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Rotterdamse Dakendagen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij je 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen in Rotterdam. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert!

Tijdens deze muzikale wandeling wordt omgevingsgeluid en gesproken tekst gecombineerd met muziek. De verhalen vertellen je over het rijke verleden van de treinverbinding die hier loopt, maar ook wat dit object nu voor de buurt betekent en de verwachtingen rondom de realisatie van het toekomstige Dakpark Hofbogen.

‘Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert!’
#RotterdamCentrum

Rethink Rooftops 2024

Rethink Rooftops is de internationale kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen en het allereerste jaarlijkse evenement gericht op internationale uitwisseling over daken. Iedereen die professioneel geïnteresseerd is in het benutten en (her)ontwerpen van stedelijke dakterrassen is welkom om ervaringen uit te wisselen en geïnspireerd te raken, kortom: rethink rooftops! Onderwerpen gaan onder meer over woningen op daken (zoals optoppen) tot het vergelijken van dakenbeleid tussen Europese steden.

Centrale festivaldak

Elk jaar is er een centraal festivaldak, een ontmoetingsplek tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Heel het weekend lang geniet je hier van het gezellige loungedak met uitzicht over de spectaculaire hoogbouw in het centrum.

Zien we je daar?

Dakentour Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
9 april 2024
Frontrunner