Logo
2019 Dakendagen Fleur Beerthuis
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
31 mei 2023
Frontrunner

Van 1 tot en met 4 juni is het weer tijd voor de Rotterdamse Dakendagen! Tijdens dit gezellige weekend kun je meer dan 60 verschillende daken op. Lees hieronder meer!

Rotterdamse Dakendagen programma 2023

Van Rotterdam Centrum tot aan Rotterdam West en van De Doelen tot aan De Kroon, er zijn een hoop bijzondere daken te bezoeken dit jaar. Op die daken geniet je van verschillende dakenroutes, tours en zelfs theatervoorstellingen. Het is mogelijk om zelf op pad te gaan tijdens mooie fiets- en wandelroutes of juist je laten meevoeren door een gids.

Ontdek hieronder zelf het programma van 2023!

2019 Dakendagen Fleur Beerthuis
Ontdek het programma van 2023
Hier bekijk je het programma per dag, dak of thema.
Leon Keer dakendagen onderwater wereld
Het werk van Leon Keer tijdens de Rotterdam Rooftop Walk 2022.
Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye
Rotterdam Rooftop Walk 2022.

Theater op het dak

Een theatervoorstelling met het dak als podium? Dat ervaar je alleen tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

Een kleine greep uit de voorstellingen: 'Once Upon a Roof', waarin theatermaker Sophie Stravens je mee neemt in haar gedachten over het dak, 'Dressed for Space', een absurdistische komedie over stadsdaken, fantasie en vrijheid of 'Aqueerius', een bruisende musical over de zoektocht naar een kleurrijke kijk op de wereld.

Bijzondere producties die speciaal zijn gemaakt om op het dak te spelen. Ontdek hier meer theater op het dak tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

‘Een theatervoorstelling met het dak als podium? Dat ervaar je alleen tijdens de Rotterdamse Dakendagen.’
#RotterdamCentrum

Bovenop Zuid

Naast het jaarlijkse festival weekend dat plaatsvindt van 1 tot en met 4 juni, wordt er dit jaar, net zoals met de Rotterdam Rooftop Walk vorig jaar, een project georganiseerd dat heel juni te bezoeken is: Bovenop Zuid!

Tijdens dit project transformeert Rotterdamse Dakendagen het dak van Winkelcentrum Zuidplein tot een art park op hoogte. Er is een kunstroute uitgestippeld die je brengt naar bijzondere street-art en ander kunst, gemaakt door meer dan 50 kunstenaars. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op verhalen die zijn verzameld door Stichting Wijkcollectie.

Er zijn vijf collectieven gevraagd om een deel van de route te cureren, waaronder ALL CAPS, Opperclaes, Unity in Diversity, Nieuw Charlois en Foundation B.A.D.

Een bezoekje brengen aan Bovenop Zuid kost €3,50. Je betaalt €5,50 voor een volwassene en een kind van jonger dan 15 jaar.

Centrale festivaldak

De Rotterdam Building is het festivalhart van Rotterdamse Dakendagen. Ga (gratis!) langs op de 11e verdieping voor festivalinformatie en tickets.

Heel het weekend lang geniet je hier van het gezellige loungedak met uitzicht over de spectaculaire hoogbouw in het centrum, met een kop koffie van Grounded Coffee en stroopwafels van Stroop Rotterdam.

Zien we je daar?

Dakentour Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
31 mei 2023
Frontrunner