Logo
Interactief museum

Bezoek het digitale wonder Remastered

Remastered Rotterdam 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 januari 2024
Frontrunner

Op zoek naar een interactief museum in Rotterdam? Meer dan 1.000 m2, 60 state of the art beamers, 245 miljoen pixels, 50 speakers, 15 km aan kabel en het grootste indoor led-scherm van Europa. Onder de Erasmusbrug is het digitale wonder Remastered geopend. Een nieuwe wereld waarin je wordt meegenomen in wonderbaarlijke, kleurrijke omgevingen.

Een nieuwe wereld

In de verschillende interactieve ruimtes worden al je zintuigen geprikkeld. In de Playground creëer je zelf digitale 3D kunst, dankzij een scanner die jouw tekening op het LED-scherm laat verschijnen. In de Underworld interacteer je met duizenden vissen. Duiken zonder duikuitrusting noemen ze het ook wel. Liever met je hoofd in de wolken? Loop dan door naar de Overworld, waar je zwermen vogels voorbij ziet zweven en door de lucht kunt ‘varen’.

Remastered is een interactief museum: je maakt deel uit van het kunstwerk en kan deze zelfs beïnvloeden.

Remastered Rotterdam 1
Remastered Rotterdam 2

Hollandse Meesters

Remastered is opgericht door echte entertainment-kenners, namelijk Dick van Zuylen van Mojo Events en Robin Groeneveld van o.a. Amstel Live. Met behulp van de Hollandse Meesters Woodwork, Y=f(x), Studio Smack en YiPP is deze wonderbaarlijke ervaring tot stand gekomen.

Kunst van de oude Hollandse Meesters wordt bij Remastered in een nieuw jasje gestoken, door deze nieuwe Hollandse Meesters. Dit betekent wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, met de kleurrijke taferelen van Van Gogh en unieke vormen van Mondriaan.

‘Alles bij Remastered staat in het teken van interactie: je maakt deel uit van het kunstwerk en kan deze zelfs beïnvloeden.’
#RotterdamCentrum

Jouw experience

De Remastered experience duurt een uur, waarin je door alle ruimtes van deze unieke wereld loopt. Een kaartje voor dit interactieve museum in Rotterdam kost €24,50 en is verkrijgbaar via de Remastered website.

Remastered Rotterdam 2
Bezoek Remastered
Ontdek meer over de Remastered experience hier
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
14 januari 2024
Frontrunner