Logo
Muzikale stad

North Sea Jazz bekroond met Rotterdam Promotieprijs 2024!

North Sea Jazz grote crowd
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
27 februari 2024
Frontrunner

De winnaar van de Rotterdam Promotieprijs 2024 is North Sea Jazz Rotterdam! Op dinsdag 27 februari zal Burgemeester Aboutaleb de prijs overhandigen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal.

Grootste indoor jazzfestival van de wereld

North Sea Jazz Rotterdam is het grootste indoor jazzfestival ter wereld. Jaar na jaar verwelkomt het festival legendes en nieuw talent uit de jazz-, soul-, funk- en hiphopscene, die ons betoveren met hun muziek. Op het Codarts Talent Stage ontdek je opkomend en experimenteel talent.

De jury van de Promotieprijs roemt North Sea Jazz vanwege de diverse programmering naast nieuwe (cross-over) muziekstromingen, evenals de goede organisatie van het festival.

Mokoomba North Sea Jazz
North Sea Jazz garry Bartz

Over de Rotterdam promotieprijs

De Stichting Rotterdam Promotieprijs werd in 1966 opgericht door de leden van Club 25. De oprichters zagen dat de ontwikkeling van de Rotterdamse haven volop aandacht kreeg, maar dat de ontwikkelingen in de stad zelf, op economisch, sociaal en cultureel niveau, minder in de schijnwerpers stonden. Sinds 1971 wordt de prijs toegekend aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 buitengewoon veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven.

Voorgaande winnaars bestaan onder meer uit Stichting Ambulance Wens, Boekhandel Donner, Van Oord, Roparun, Ivo Opstelten en Lee Towers.

Klik hier!
Bekijk meer winnaars van voorgaande jaren
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
27 februari 2024
Frontrunner