Logo
2017 Kralingsebos2 Irisvan Den Broek Redactionee iris van den broek

Op 11 juni aanstaande vindt de tweede editie plaats van het levendige familiefestival Kidsstock, na een succesvolle lancering in 2022. Het festival wordt gehouden aan de Kralingse Plas in Rotterdam en biedt een dag vol entertainment voor alle leeftijden.

Het programma is verdeeld over verschillende podia en draait om muziek, waarbij acts variëren van de iconische band VOF de Kunst tot Bankzitters (bekend van YouTube) en duo-optredens van Nederlandse top DJ's samen met hun kinderen. Daarnaast zijn er talloze verrassende straattheateracts en workshops waar kinderen kunnen knutselen en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Ook kunnen festivalgangers genieten van heerlijk eten van de diverse foodtrucks, zoals poffertjes of pizza's. Voor de ouders is er een fijne wijnbar met een gevarieerd aanbod. Mis het niet!

Uit de koker van vier vaders en hun kinderen

Kidsstock is het resultaat van de samenwerking tussen vier vaders en hun zeven kinderen. Deze vaders zijn geen onbekenden in de festivalwereld en hebben ook Boothstock georganiseerd en in het verleden de Dance Parade bedacht en uitgevoerd.

Hun kinderen zijn echter de ware bron van inspiratie voor Kidsstock. Ze waren zo kritisch over alles wat hun vaders deden, dat de vaders besloten dat het tijd was voor de kinderen om zelf een festival te organiseren. Zo ontstond deze jeugdige adviesraad, die niet alleen de naam, maar ook de programmering van het festival bepaalde. "Van begin tot eind hebben de kinderen bepaald hoe dit festival eruitziet."

Kidsstock kleinstedansvloer
Kidsstock schilderen

Leuke deuntjes en gezelligheid

Als spin-off van Boothstock vindt een dag later Kidsstock plaats. Vandaar dat veel van deze DJ’s ook op deze ‘day after kids-editie’ komen draaien, zoals DJ Michel de Hey die vorig jaar samen met zijn dochter Loulou op Kidsstock voor het eerst optrad in de formatie Team HEY!

Andere bekende namen binnen de line-up zijn DJ Irwan en zoon Skyler, DJ Baggi met dochter Summer, MC Stretch en tweelingdochters Maene & Nealy en DJ Roog met dochter Lea. Daarnaast is dit een van de laatste keren dat VOF de Kunst optreedt met haar bekende kinderrepertoire. Dit is dus misschien wel de laatste keer dat je hen live Dikkertje Dap hoort zingen!

Eigen creaties

Ook al staat de muziek centraal, er is veel meer te doen voor de kids op 11 juni. Zo kunnen ze zelf aan de slag op het Knutselplein onder leiding van het duo Klieder en Klodder. Maak een mooi muziekinstrument, een eigen hoed of creëer je Kidsstocktas.

De allerkleinsten kunnen o.a. kleuren en luisteren naar een verhaal van Hakim Traïdia (o.a. bekend van Sesamstraat). Ook kunnen de kinderen betoverd worden door de zeepbellenshow van Bubblica en de gigantische touwspringmachine van Turbo Touw Tornado. Of wat dacht je van een vrolijk, flirtende oldtimer die snoepjes uitdeelt of van een (robot)aapje dat kan motorrijden?

Houd de website van Kidsstock in de gaten voor updates en tickets!

Kidsstock dansmove
Ontdek meer over Kidsstock 2023
Ben jij bij dit familiefestival aan de Kralingse Plas?