Logo
Rotterdam kleurt oranje

Vier Koningsdag 2024 in Rotterdam

Koningsdag naar Rotterdam 1920x1080 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 februari 2024
Frontrunner

Op zaterdag 27 april 2024 kleurt Rotterdam oranje. Een feestelijke dag, waarop de stad is gevuld met feestjes, vrijmarkten en oranje tompouchen!

Vorig jaar was het aan Rotterdam de beurt om de Koninklijke familie te mogen ontvangen. Een bijzondere dag in onze stad, waar duizenden mensen langs de Koninklijke route wachtten om een glimp van de familie op te vangen. Dit jaar is het echter weer tijd voor een ouderwets feestje, een rondje over de vrijmarkten of natuurlijk een dagje shoppen in Rotterdam!

Shoppen in Rotterdam Centrum op Koningsdag

Heb je zin om te winkelen op deze feestelijke dag? In Rotterdam kan dat! Hier zijn de winkels gewoon open, en dat is uniek! Rotterdam is namelijk de enige stad in Nederland waar de winkels op Koningsdag regulier geopend zijn. Hieronder meer over de openingstijden en natuurlijk alles rondom de vrijmarkt.

Openingstijden winkels in Rotterdam Centrum

Dat Rotterdam uniek is, weten wij als geen ander. Dat geldt extra op Koningsdag, want op zaterdag 27 april zijn de winkels in Rotterdam Centrum regulier geopend. Dit betekent dat de winkels om 9.00 of 10.00 uur al hun deuren openen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat er aangepaste openingstijden gelden bij jouw favoriete winkel. Het is daarom altijd aan te raden om deze te checken op de website van de winkel zelf. Meer info? Lees het via onderstaande button.

BIZROTTERDAMCENTRUM 7 Lijnbaan
BIZROTTERDAMCENTRUM 10 Kruiskade

Vrijmarkt op Koningsdag in Rotterdam Centrum

Voor het ultieme nostalgische gevoel op Koningsdag ga je natuurlijk de straat op met een kleedje om jouw spullen te verkopen. Vanaf het Schouwburgplein tot aan Eendrachtsplein ben je weer welkom om jouw spullen te verkopen.

Eten & drinken op Koningsdag in Rotterdam Centrum

De leukste cafés tijdens Koningsdag

Breng jij de dag slenterend door de stad door? Dan kan je wel een pitstop gebruiken! Bijvoorbeeld bij een leuk café in onze binnenstad. Drink een biertje op het terras van Sijf of dans tot in de late uurtjes bij café de Witte Aap.

Bokaal2

Lunchen tijdens Koningsdag in Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum zit vol met de leukste restaurants. Tussen het afstruinen van de vrijmarkt en het shoppen op de Lijnbaan door, moet er ook gegeten worden. Bekijk via onderstaande button bij welke plekken in Rotterdam Centrum je overheerlijk luncht!

Broodje Q Rotterdam 2
De Falafel

Koningsdag festival in Rotterdam

Liever de dag vieren met een goed festival? Elk jaar weer staan er een paar populaire feestjes op de planning waar er heel de dag muziek, drankjes, gezelligheid en eten te vinden is. Zoals altijd vier je het Kralingse Bos Festival in het Kralingse Bos. Voor euforische rave, ratelende techno en hypersonische house ga je naar Oranjebitter in het Roel Langerakpark.

Natuurlijk zullen er ook een hoop feestjes en festivals te vinden op andere plekken in de stad. Denk aan Stadhuisplein, Kingsland in het Zuiderpark, Kroonjuweel in het Keilecafé en een mooi feestje in de Garden of Bird.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
10 februari 2024
Frontrunner