Logo
Rotterdam kleurt oranje

Koningsdag 2023 in Rotterdam

Koningsdag naar Rotterdam 1920x1080 1
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner

Op donderdag 27 april 2023 kleurt Rotterdam oranje. Deze Koningsdag zal de Koninklijke familie namelijk een bezoek brengen aan onze havenstad! Een fantastisch feest, waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn.

Het aftellen is begonnen en de plannen voor Koningsdag dit jaar druppelen binnen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de Koninklijke route, oftewel, de route die Koning Willem Alexander samen met zijn familie zal afleggen.

De Koninklijke route

De route start in de Afrikaanderwijk, om 11 uur om precies te zijn, vlakij het Afrikaanderplein. Na een feestelijk ontvangst zal de Koninklijke familie wandelen naar de Maashaven. Eenmaal aangekomen op de hoek van Maashaven-Noord en Maashaven-Oost, stapt de familie in watertaxi's: een vervoersmiddel die niet mag ontbreken natuurlijk. Langs alle highlights van de stad eindigt de rit in de binnenstad, voor Plein 1940.

De wandeling vervolgt zich over de Blaak, richting de Laurenskerk. De Markthal mag ook niet ontbreken tijdens deze route en vervolgens eindigt de wandeling op de Binnenrotte.

Burgemeester Aboutaleb: ‘Alles zit in deze route om de Koninklijke Familie onder te dompelen in alle geuren, kleuren en smaken van de stad. We gaan hen zeker verrassen met een prachtig programma en bijzondere ontmoetingen.’

Het slotfeest

De eindlocatie van de wandeling, de Binnenrotte, is tevens de locatie voor het verjaardagsfeest. Deze zal starten om 12.00 uur en hier kunnen alle aanwezigen genieten van verschillende optredens. Welke artiesten optreden, dat blijft nog even een verrassing!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner