Steun aan hulpdiensten Koning Willem-Alexander in Rotterdam

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Koning Willem-Alexander was maandagavond op bezoek in Rotterdam. Hij sprak met Rotterdamse hulpverleners die aanwezig waren bij de rellen in Rotterdam Centrum afgelopen vrijdag. Daarnaast sprak hij met getroffen ondernemers en medewerkers van de dienst Stadsbeheer.

Rellen op de Coolsingel

Voor wie het helemaal heeft gemist: afgelopen vrijdagavond zijn honderden relschoppers in opstand gekomen tegen de politie. Op de Coolsingel en het gebied eromheen is er veel vuurwerk afgestoken, auto's in brand gestoken en ramen vernield. Rotterdamse hulpverleners, zoals politieagenten, ME'ers en brandweerlieden werden bekogeld met vuurwerk en stenen.

Waardering en medeleven

Koning Willem-Alexander werd op het stadhuis ontvangen door burgemeester Aboutaleb. Tijdens zijn bezoek sprak hij zijn waardering uit voor de inzet van de Rotterdamse hulpverleners en toonde hij zijn medeleven met de getroffen ondernemers. De hulpverleners en ondernemers kregen daarnaast de kans om hun eigen verhaal te doen, waarbij de koning een luisterend oor bood.

In gesprek met ondernemers

Een van de getroffen ondernemers is Corine Wiedouw van Raoul Lunch & Diner. De koning ging, samen met burgemeester Aboutaleb en Dominique van UDSRotterdam, met haar in gesprek. De onderneemster zag via een livestream hoe haar eigen restaurant werd gesloopt tijdens de rellen.

Niet lullen, maar poetsen

Ook het personeel van de dienst Stadsbeheer die werden ingezet bij herstel- en opruimwerkzaamheden na de rellen kregen de kans om met de koning te praten. Want naast de respect en waardering voor alle hulpverleners die aanwezig waren, zijn we allemaal natuurlijk hartstikke blij met de medewerkers van Stadsbeheer die midden in de nacht de stad weer hebben schoongeveegd. Niet lullen, maar poetsen!

Rotterdam staat vierkant achter hulpdiensten

De Erasmusbrug en de Hofplein fontein verlichten vandaag rood/blauw om hun steun te laten zien aan de Rotterdamse hulpdiensten. Wethouder Vincent Karremans: 'We zijn onze hulpdiensten die afgelopen vrijdag voor de samenleving in de frontlinie stonden onwijs veel dank en waardering verschuldigd. Rotterdam staat vierkant achter hen.'

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement