Logo
Een nieuw leven

Doneer je fiets aan de Fietsbank

Zalmhaven Iris van den Broek 3 V8 A0403 scaled
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 april 2024
Frontrunner

Heb jij nog een fiets in de kelder of berging staan die je niet meer gebruikt? Waarom niet je fiets doneren aan iemand die 'm goed kan gebruiken! In samenwerking met Tour de France Femmes wil de Gemeente Rotterdam zoveel mogelijk fietsen verzamelen.

Dankzij de Fietsbank krijgen gebruikte fietsen een nieuw thuis. Er zijn namelijk een hoop mensen in Rotterdam die niet de financiële middelen hebben om zelf een fiets aan te schaffen. Dit terwijl fietsen zo'n gezonde en goedkope manier is om te reizen!

Doneer aan de Fietsbank

Bij de Fietsbank kunnen Rotterdammers met een inkomen van maximaal 130% van de bijstandsnorm gratis een tweedehandsfiets krijgen. Fietsen die hier worden gebracht worden indien nodig gerepareerd en gedoneerd aan personen die hiervoor in aanmerking komen.

Vooral kinder- en damesfietsen zijn hard nodig. Voor kinderfietsen geldt dat vanaf 20 inch, dat zijn fietsen voor kinderen vanaf een jaar of acht. Houd er wel rekening mee dat er een slot met sleutel op de fiets moet zitten. Heb je een elektrische fiets, racefiets, fiets met een derailleur, vouwfiets, tandem, BMX fiets, mountainbike of fatbike? Deze worden hier helaas niet ingenomen.

Inleverpunten

Heb jij nog een fiets staan? Kom 'm dan inleveren op een van de inleverpunten! Er zijn een aantal punten verspreid door de stad. Deze vind je via hier. Omdat deze zomer in het teken staat van fietsen, dankzij de Tour de France Femmes in Rotterdam, zullen er tijdelijke inleverpunten worden toegevoegd. Denk aan scholen, bedrijven en sportverenigingen. Deze punten zijn vanaf 7 mei bekend.

Lukt het je niet om de fiets zelf in te leveren? Via onderstaande website lees je hoe de ANWB de fiets bij jou thuis kan ophalen.

Fietsers Rotterdam
De Fietsbank
Geef jouw fiets aan iemand die 'm goed kan gebruiken!
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
23 april 2024
Frontrunner