Logo
Gloedje nieuw

Deze spots open(d)en dit najaar

PESCAPERSDINER 14
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 november 2022
Frontrunner

Van nieuwe plekken in Rotterdam Centrum worden wij blij! Kledingwinkels, restaurants en toffe pop-up stores. Ga op ontdekking en probeer deze nieuwe parels in het centrum.

Pesca

We trappen af met iets dat echt heel erg vers is, in meerdere opzichten. Pesca opende haar deuren namelijk vlak voordat ik dit schreef, op 9 november 2022. Het visrestaurant, ook wel the 'theatre of fish' genoemd, maakt de sprong vanaf de hoofdstad naar de stad met de gezelligste inwoners en grootste haven van Nederland: Rotterdam.

Ik hoor(t) u denken: laat dat restaurant maar lekker in 020. Maar laten we niet te vroeg oordelen, want het concept van Pesca is namelijk bedacht in Rotterdam. In een kantoortje op de oude locatie aan het Vasteland is het concept samen met de directeur van Rotterdams’ Schmidt Zeevis gesmeed. Eigenlijk keert Pesca dus alleen maar terug naar waar het thuis hoort!

Pesca heeft de sfeer van een gezellige vismarkt in Rotterdam Centrum en de uitstraling van een restaurant. De vis is heerlijk en vers. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want Schmidt Zeevis levert het vis recht uit de haven. Daarnaast geniet je ook van een heerlijke borrel die aan de bar voor je wordt bereid door bekwame bartenders.

PESCAPERSDINER 1
PESCAPERSDINER 4

Score

Score heeft een nieuwe vestiging geopend in Rotterdam Centrum! Waar we eerst konden genieten van het assortiment van Score in de Koopgoot, kan dat nu een paar minuten verderop, op de Korte Lijnbaan.

Bij Score shop je al jaren merken als Fred Perry en Replay en daarnaast is er een gigantische collectie denim broeken. Bij de nieuwste Score zijn er echter ook nog wat exclusieve extra’s. Kom er bijvoorbeeld prachtige kleren van Samsøe & Samsøe of Closed shoppen. ''Wij hebben de meeste brands van alle Score winkels in Nederland.'' vertelt store manager Wesley.

Score Brands binnen
Score Samsoe Samsoe

AH-UN

Na Düsseldorf en Barcelona is het de beurt aan Rotterdam om de heerlijke Japanse barbecue cuisine van AH-UN te proberen. Dit restaurant opende haar deuren op 5 november en is klaar om je te ontvangen.

AH-UN is een restaurant dat zich richt op de YakiNiku stijl in de Japanse keuken. YakiNiku betekent in het Japans letterlijk vertaald: gegrild (Yaki) vlees (Niku). Voor de wagyu liefhebbers onder ons is het er een groot feest. Het vlees van de Japanse koe soort is namelijk het enige vlees dat er wordt geserveerd!

In de tafel is een Shinpo Grill geïnstalleerd. Hier wordt het heerlijke Wagyu vlees op bereid, maar ook verrukkelijke varkensvlees- en kip gerechten staan op de menukaart. Naast grill gerechten is er ook een breed assortiment aan top notch sushi waar je uit kan kiezen.

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een borrel. Bij AH-UN serveren ze heerlijke sake, uitgekozen door Japanse experts. Naast Sake kan je er ook genieten van een Japans Kirin Biertje. Ontdek de lekkere en vernieuwende smaken.

Studio Voor Goed

In het hart van Rotterdam Centrum, op de Lijnbaan 117 om precies te zijn, maak je dit najaar kennis met Rotterdamse impact ondernemers. Samen met Voor Goed creëren zij een studio waar je hun producten en diensten kunt ontdekken en waar je kennis maakt met wat impact ondernemerschap nu eigenlijk inhoudt.

De Rotterdamse impact ondernemers maken het verschil. Zij ondernemen namelijk vanuit een maatschappelijk oogpunt en zorgen ervoor dat talenten van mensen worden benut. Op die manier kan iedereen meedoen in de maatschappij. De producten van de ondernemers, die te zien zijn in de studio, zijn naast duurzaam ook nog eens origineel en bijzonder. Denk aan toffe spijkerjacks van I-F Denim van gerecycled materiaal of prachtige kleden van Fair Fabrics.

De ondernemers vertellen je in de maanden november en december graag alles over hun producten en diensten. Hierbij horen ook leuke wekelijkse evenementen, zoals een kledingruil van The Swapshop of een kennismaking met het aardewerk van Rotterdamse klei van Bakkie Trots. Op die manier ervaar je wat impact ondernemerschap betekent. De pop-up studio is tijdelijk open van 1 november tot 24 december 2022.

Byewaste pop-up store

Van 23 tot en met 27 november opent Byewaste een pop-up in de Koopgoot in Rotterdam Centrum. Rotterdammers kunnen langskomen om al hun spullen een nieuw leven te geven. Byewaste zorgt ervoor dat je spullen een goed nieuw huis krijgen en verkleint hiermee de afvalberg.

Wist je ook dat in die week er een toffe winactie is? Bij het inleveren van jouw spullen in de pop-up shop maak je namelijk kans op een paar sneakers van WEAR! Daarnaast krijgt iedereen een leuk extraatje bij het inleveren van spullen. Zo kan je kiezen voor korting bij de Boekenbalie, of punten bij de Swapshop.

Byewaste centraal station rotterdam 2
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
17 november 2022
Frontrunner