Logo
Kust en kunst

Bekijk de zandsculpturen in Rotterdam Centrum

2230457 BIZ Rotterdam aan zee Linked In header 1128x191px v2 kopie

Vanaf 6 juli komen er wel hele bijzondere kunstwerken in de stad te staan. Zandsculpturen om precies te zijn! Ter ere van de metrolijn richting Hoek van Holland, halen we de kust van ons land gewoon naar het centrum.

Zee in Zicht

Met de komst van metrolijn Hoek van Holland komt de kustlijn wel heel dichtbij. Je kan tegenwoordig namelijk in 37 minuten op het strand staan!

Dat dit groots gevierd moet worden, is duidelijk. Daarom worden er in Rotterdam Centrum maar liefst acht toffe zandsculpturen geplaatst. Sculpturen in de vorm van iconische gebouwen in Rotterdam, zoals Centraal Station en de Kubuswoningen.

Vanaf 6 juli gaan de kunstenaars aan de slag met de zandsculpturen. Vanaf dan kan je de route volgen die start bij Central Plaza en eindigt bij metrostation Blaak, om alle kunstwerken te zien. De zandsculpturen zullen de binnenstad versieren tot en met 6 augustus.

Wil je de hele route volgen? Houd dan onderstaande plattegrond bij de hand, zodat je er geen een mist!

Zelf zandsculpturen bouwen

Het bekijken van de zandsculpturen is natuurlijk al leuk, maar het is nog leuker om zelf aan de slag te gaan! Speciaal voor de kids bieden we op woensdag 12 juli, zaterdag 22 juli, woensdag 26 juli en zaterdag 5 augustus de mogelijkheid om mee te bouwen. Tussen 10.00 en 15.00 uur steken we de handjes uit de mouwen en laten we de jonge kunstenaars in spe hun ding doen.

2230457 BIZ Rotterdam aan zee FB Event banner 1200x628px v2