Logo
Newx Archive door Noah min
Bar Jigger door Noah min
Noah profielfoto
Geschreven door Noah Vink
4 september 2023
Frontrunner

Als je dichtbij het centrum woont, wordt het automatisch (en soms ook een beetje onvrijwillig) je hobby om zo veel mogelijk plekken in de buurt uit te proberen.

Waar ik graag blijf terugkomen? Lees hieronder mijn favoriete hotspots in Rotterdam Centrum.

Koffiebars in Rotterdam Centrum

Ik geef waarschijnlijk meer geld uit aan koffie dan ik zou willen toegeven. Ik weet niet wat het is, maar de koffie die voor me wordt gezet lijkt altijd beter te smaken dan die van mezelf. In Rotterdam Centrum vind je me daarom vaak bij Giraffe Coffee Roasters op de Hoogstraat of bij Heilige Boontjes aan het Eendrachtsplein.

Wil je ook meteen ontbijten of brunchen? Probeer dan Amê, een conceptstore + bar + hotel waar je in stijl van je bakkie kunt genieten. Ook leuk is Harvest Coffee Brewers of Crave.

Giraffe Coffee door Noah min
Een lekkere koffie bij Giraffe Coffee Roasters

Winkelen in Rotterdam Centrum

“Waar zitten de leuke winkels in het centrum van Rotterdam?” is een vraag die ik heel vaak krijg van vrienden die buiten Rotterdam wonen. Ik shop zelf graag vintagekleding en dan is Dearhunter een parel die je niet mag missen. Nog een favoriet is NewXArchive op de Pannekoekstraat. Beide winkels kiezen hun items met veel zorg uit en dat merk je. Bij Funkie House ben ik altijd te vinden voor nieuwste statement streetwear of accessoires.

Newx Archive door Noah min
Een van m'n favoriete winkels: NewXArchive

Wat te doen in Rotterdam als de avond valt?

Als ik last minute een avond afspreek met vrienden, beland ik vaak bij één van deze plekken. We eten bijvoorbeeld ramen bij Tensai Ramen, waar ze hun noedels from scratch maken. Burgertrut is altijd een fijne en makkelijke optie die dicht bij het Centraal Station ligt. De (vegan) burgers zijn heerlijk, je zit hier leuk en kunt makkelijk nog blijven hangen voor een drankje. Is het een speciale avond? Dan ga ik graag vis eten bij Pesca.

Wil je ook nog wat ondernemen in de avond? Loop dan langs de Meent en haal als toetje een ijsje of koffie bij de IJsmaker. Schrik in de zomer niet van de rij: deze gaat best snel. Bezoek Poing voor een spelletjesavond met een vintage arcade vibe: wordt het airhockey, Dance Dance Revolution of toch de flipperkast? Voor een klassieke filmavond is Cinerama een absolute favoriet. De stijl van dit filmtheater laten je letterlijk even terug in de tijd reizen. Dan nog op zoek naar een nachtmutsje? Bar Jigger is mijn favoriet!

Bar Jigger door Noah min
Het groene terras van Bar Jigger

Benieuwd naar de favoriete hotspots van onze andere Frontrunners? Lees hieronder de insider tips van foodie Thijs!

Noah profielfoto
Geschreven door Noah Vink
4 september 2023
Frontrunner