Logo
43e editie #demooiste

NN Marathon Rotterdam 2024

Marathon Rotterdam Vincent van Dordrecht
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
15 maart 2024
Frontrunner

Het is bijna tijd voor NN Marathon Rotterdam 2024. Op 13 en 14 april staan alle sportievelingen weer in de startblokken voor een iconisch rondje Rotterdam. Doe jij mee?

Parcours NN Marathon Rotterdam

De start van de 43e editie bevindt zich aan de voet van de Erasmusbrug. De lopers gaan de brug over richting Rotterdam Zuid. Uiteindelijk eindigen ze op de Coolsingel.

Ook als je niet mee loopt tijdens de marathon, kan je er zeker wel deel van uitmaken. Elk jaar weer zijn er honderdduizenden enthousiaste toeschouwers langs de kant die zorgen voor een waar feestje. Hier kan je de lopers motiveren en de sfeer proeven!

Doe ook mee aan deze runs

Is de hele marathon toch nog iets te ambitieus voor je? Gelukkig zijn er genoeg andere leuke opties om toch succesvol de Coolsingel over te rennen. Doe bijvoorbeeld mee aan de kwart marathon!

Het stadse parcours van de ¼ Marathon Rotterdam start op de Burgermeester van Walsumweg vlakbij de iconische Markthal en loopt onder de kubuswoningen door hartje Rotterdam. De totale lengte van het parcours bedraagt 10,55 km en loopt over een gedeelte van het officiële marathonparcours.

Ook is er de City Run van 4,2 km, waar je op dezelfde plek finisht als de marathon deelnemers de volgende dag. Voor de kids is er de NN Kids Run, met de afstanden van 1 km en 2,5 km. Hiermee krijgen ze al op jonge leeftijd een ervaring om nooit te vergeten!

Tot slot is er nog de 'Your Marathon Challenge' en de 'Marathon Walking Route'. Kortom: voor iedereen is er wat te beleven!

Erasmusbrug skyline 2015 ️ Claire Droppert

Bereikbaarheid tijdens de NN Marathon 2024

Omdat op zaterdag 13 en zondag 14 april de stad deels is afgesloten, kan het moeilijk zijn sommige gebieden te bereiken. De beste tip is daarom om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen, zowel de deelnemers als de toeschouwers. Stap uit bij metrostations Beurs of Blaak en wandel gemakkelijk naar de start- en finishlocatie. Kom je op zondag supporten bij de start van de hele marathon? Stap dan uit bij metrostation Wilhelminaplein.

Wat te doen tijdens de marathon Rotterdam?

Loop je niet mee met de marathon, maar kom je wel graag naar Rotterdam om de lopers toe te juichen? Super! De hele marathon lopen duurt echter wel eventjes. Om je in de tussentijd te vermaken of lekker een hapje te eten, hebben we een aantal van onze favoriete plekken op een rij gezet. Bekijk ze via de button!

Meer info

Ga voor meer informatie naar de website van NN Marathon Rotterdam. Gebruik zeker de hashtag #RotterdamCentrum bij alle foto's die je deelt. En voor alle lopers: succes!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
15 maart 2024
Frontrunner