Logo
Herfstvitrine Rotterdam Centrum
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
20 oktober 2023
Frontrunner

Heb jij de drie iconische vitrines op de Lijnbaan al gespot? Elk heeft een eigen creatieve invulling. En het leuke is dat de invulling regelmatig verandert qua inhoud. Ontdek nu de nieuwe herfstvitrine!

Iconische vitrines

Wist je dat deze vitrines een mooie terugblik zijn naar de jaren vijftig, toen de Lijnbaan opende als eerste autovrije winkelgebied ter wereld?

Destijds prijkte op het wandelgebied verschillende vitrines met allemaal moois om de klanten te verleiden de winkels binnen te lopen. Uiteindelijk verdwenen de vitrines uit het straatbeeld van de Lijnbaan. Op initiatief van de vastgoed eigenaren en winkeliers van de Lijnbaan zijn de vitrines weer een tijdlang terug te vinden op de Lijnbaan.

Het ontwerp is geïnspireerd op de oorspronkelijke vitrines uit de jaren 50, maar de inhoud is wel anders. Destijds was het een soort extra etalage voor de deur van de winkeliers, terwijl ze nu wisselende exposities tonen aan het winkelend publiek.

Kijken in de lijnbaan vitrine

Herfsteditie

Eén vitrine staat helemaal in het teken van het seizoen. Nu de herfst in volle gang is, werd het tijd voor een nieuwe invulling! Loop eens langs om te genieten van de compleet nieuwe herfstvitrine.

Zodra je naar binnen gluurt voel je meteen de herfstsfeer. Bekijk de gezellige videos en ontdek het herfstprogramma van onze stad. Natuurlijk vind je dat ook allemaal terug op deze website.

Samenwerking

De invulling van de herfstvitrine is gemaakt met een creatieve touch van Rotterdam Centrum en Charlotte van Otterloo. De Rotterdamse maker Charlotte van Otterloo heeft de vitrine in een herfstsfeer omgetoverd. Ze combineert verschillende disciplines in haar werk, van illustraties en animaties tot installaties en exposities die jong en oud aanspreken.

Herfstvitrine Rotterdam Centrum
Nieuwe herfstvitrine Rotterdam
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
20 oktober 2023
Frontrunner