Logo
Fresh

Bezoek deze nieuwe winkels in Rotterdam Centrum

OX SPACE
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 november 2023
Frontrunner

Nieuwe winkels in Rotterdam Centrum! Wij houden ervan. De stad is altijd in beweging en regelmatig worden we verrast door nieuwe toffe concepten en prachtig ingerichte ruimtes.

Hieronder delen we alle nieuwe aanwinsten van de binnenstad met je. Van supermarkten tot een creatieve melting pot; ontdek ze in Rotterdam Centrum!

Munie&Co

Een gloednieuw aanwinst voor de Koopgoot! Op 27 oktober opent Munie&Co, het in Den Haag gevestigde winkelconcept dat in 2021 ook al een opvallende winkel in de Westfield Mall of the Netherlands had. Een winkel in Rotterdam kan daardoor natuurlijk niet ontbreken.

Met 125 vierkante meters aan ruimte biedt de nieuwe Munie&Co-winkel niet alleen hun eigen collecties van het merk Munyé, maar ook een opvallende selectie van andere merken, waaronder namen als Sergio Tacchini, True Religion, Grimey Wear, en Maalmo. Daarnaast vind je in de Munie&Co winkel in de Koopgoot exclusieve kleding, sneakers en accessoires met een beperkte oplage van Supreme, Nike, Adidas, Yeezys en andere bekende merken.

Ben je een modeliefhebber? Dan is een bezoek aan de gloednieuwe Munie&Co een must!

Munie Co 2 min
Munie Co 1 min

Jumbo Koopgoot

Woon je in het hart van het centrum? Of wil je tijdens het shoppen even wat drinken of snacken? Dan biedt de nieuwe vestiging van de Jumbo de uitkomst. In het nieuwe AIR gebouw, ook wel bekend als het oude V&D en Hudson's Bay gebouw, haal je sinds kort je boodschappen bij deze gloednieuwe Jumbo vestiging. De Jumbo is tevens een van de eerste winkels die in het nieuwe AIR gebouw opent en wordt de buurman van de C&A Flagship Store.

Jumbo AIR Rotterdam

Rejoes

Hét walhalla voor vintageliefhebbers vind je in Rotterdam Centrum. Bij REJOES vind je maar liefst 600 vierkante meter met zorgvuldig geselecteerde tweedehands kleding. De winkel, op de hoek van de Oude Binnenweg, is een vintage paradijs. Er staan rekken vol met kleding, waar je ongetwijfeld unieke vintage parels zult vinden. Denk aan jurken in diverse stijlen, feesttopjes, casual sportkleding, rokken en nog veel meer, geprijsd tussen tien en dertig euro. Door de winkel heen liggen ook verschillende tassen, petjes en andere accessoires.

Interieur Rejoes Rotterdam
Rejoes boom Rotterdam

Banlieue

Het lifestyle merk met bijbehorende winkel Clan de Banlieue verhuist naar Rotterdam Centrum! Op de Korte Lijnbaan kan je binnenkort terecht voor hun uitgebreide collectie tracksuits, jassen en accessoires.

Wat ooit begon als een schoolproject, is uitgegroeid tot een bekend modemerk. Met hun rauwe en authentieke stijl wisten ze een loyale gemeenschap van modeliefhebbers aan zich te binden en hun eerste winkel aan de Zaagmolendrift in Rotterdam Noord te openen.

Met hun locatie in Rotterdam Centrum is de Banlieue collectie nog toegankelijker. Neem vooral een kijkje zodra hun gloednieuwe winkel is geopend!

Banlieue opent binnenkort

OX

Het centrum is altijd in beweging en er poppen regelmatig toffe hotspots op met vernieuwende concepten. Een hiervan is OX, die een plekje heeft gevonden op de Lijnbaan. Je weet wel, op de hoek van het Binnenwegplein, waar eerst de Urban Outfitters zat.

Deze grote ruimte is sinds kort gevuld met een mengelmoes aan dingen om te zien, doen en proeven. Het is een plek voor "evenementen, lezingen, optredens, kunst, workshops, tentoonstellingen, film, muziek, dans, fitness, yoga, wellness en natuur. Een plek voor lekker, gezond, geruststellend, slow food, voor cocktails, mocktails, flat whites, black coffees, ontbijt, lunch en diner. Voor up-beat, low-fi, long time-no-sees, willekeurige gesprekken, frisse ideeën, podcasts, makers, lokale helden, accessoires, kleding, lifestyle, jouw stijl, merken, nieuw, bekend of niet." Aldus de website van OX!

OX SPACE

FC Kip

FC Kip? Dat klinkt je misschien bekend in de oren. En dat kan kloppen! Dit fictieve fastfoodrestaurant is bekend van de shows en films van Jandino Asporaat. Hierin speelt hij het typetje Judeska, die redelijk 'onbeskoft' haar klanten helpt in FC Kip. Het was een droom voor Jandino om van FC Kip een echt restaurant te maken. En die droom is uitgekomen! Vanaf 22 november is FC Kip te vinden aan de Van Oldenbarneveltplaats, in Rotterdam natuurlijk!

Forum FC Kip Van Oldenbarneveltplaats
Hier komt de nieuwe FC Kip!

Bram Ladage Lijnbaan

Mocht de Bram Ladage op het Binnenwegplein niet op de route liggen? Of is het daar te druk? Dan is er nu een tweede plek om je heerlijke patatje te scoren. Op de Lijnbaan vind je nu namelijk een nieuwe locatie van de Bram Ladage. Helemaal zoals we die kennen, met natuurlijk de verse overheerlijke patat in een puntzak.

Bram Ladage Lijnbaan
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
1 november 2023
Frontrunner