Logo
Euromastpark Claire Droppert
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 september 2023
Frontrunner

Elke Rotterdammer kent dit groene pareltje wel: Het Park in Rotterdam. Dit stadspark met mooie waterpartijen, grasvelden, prachtige bomen en bloemen vind je aan de rand van het centrum, bij de Euromast.

Het Euromast Park

Het Park, ook weleens het Euromast Park genoemd vanwege de ligging, is in 1852 ontworpen door vader en zoon Zocher. Het is een prachtig park met met mooie waterpartijen, grasvelden, oude bomen en bloeiende bloemen.

Er is van alles te doen in het park. Hieronder lees je over eetplekjes, evenementen en meer.

Picknicken in het Park

Met mooi weer is het heerlijk om in Het Park te picknicken aan een van de meertjes, onder een boom of lekker in de zon. Er zijn veel bloementuintjes die goed worden onderhouden en als het lekker weer is, ligt het park vol met gezellige mensen die van het weer komen genieten.

Kom je barbecueën? Open vuur is verboden, maar er is een speciale barbecue zone. Daarnaast moet de barbecue minimaal 20 centimeter boven het gras blijven en op twee meter afstand van bomen en struiken en op 2 meter afstand van het water. Uiteraard moet je je plekje netjes achterlaten na de picknick of barbecue.

Het Park Rotterdam Iris van den Broek

Horeca in Het Park

Dudok in Het Park

In Het Park ben je welkom bij Dudok in Het Park. Gevestigd in een rijksmonument uit 1750 met een prachtig kasteeltuintje heeft Dudok in Het Park een heerlijk romantisch sfeertje. De brasserie is bij mooi weer geopend van dinsdag tot en met zondag om lekker te ontbijten, lunchen, borrelen of gewoon voor koffie of thee met een beroemde Dudok appeltaart.

Parqiet

Of neem eens plaats bij Parqiet. De ideale plek om even bij te komen met een ontbijtje. Bestel bijvoorbeeld het ontbijtplankje Le Parqiet met een gekookt ei, toast met twee kazen, croissant met boter en jam, een glaasje yoghurt met granola en verse jus.

Het ontbijt is te bestellen tot 12:00 uur. Ben je geen vroege vogel? Maak je maar geen zorgen. Je bent hier elke dag welkom tot 18:00 uur voor een ongedwongen parksfeer. Een biertje of wijntje bestellen is ook mogelijk, net zoals iets lekkers van SUE of iets te borrelen.

Parkheuvel

Voor een echt sterrendiner zit je goed bij Parkheuvel. In 2002 was dit het eerste restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren ontving. Nadat de huidige chef-kok Erik van Loo het restaurant in 2006 had overgenomen, moest hij bewijzen dat hij de drie sterren waard was en ging hij terug naar één ster. Dit weerhield hem echter niet om in 2009 opnieuw twee sterren te ontvangen.

Parqiet in het Parkk Irisvanden Broek

Evenementen in Het Park

Er vinden veel evenementen plaats in Het Park. Denk bijvoorbeeld aan het Dag en Weekend van de Romantische Muziek en Heerenhuysconcerten.

Tijdens het Weekend van de Romantische Muziek geniet je van een gevarieerd aanbod aan traditionele klassieke solo-optredens van topmusici tot aan ensembles in allerlei samenstellingen. Ook kun je uitstapjes nemen naar verschillende muziekstromen met her en der theater. Kortom, een dag met een ongedwongen karakter waarbij je zelf beslist naar welke muziek je luistert.

Naast muziekevenementen is het vaak ook mogelijk om te sporten in Het Park. Denk bijvoorbeeld aan een fijn yoga-lesje.

Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6794
Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6775

Wandelingen in Het Park

Het is heerlijk om in Het Park bij de Euromast te wandelen. Het is tenslotte speciaal ontworpen als publieke wandelplek. De hoofdroute strekt zich uit vanaf de ingang bij de Noorse Kerk tot aan het standbeeld van Wilhelmina, en vanaf de Dudok in het Park-entree tot aan de ingang aan de Parklaan.

Momenteel wordt de hoofdroute van Het Park gerenoveerd. Tijdens de renovatie worden de paden opnieuw aangelegd, waarbij het asfalt wordt vervangen door halfverharding. Ook komt er nieuwe beplanting en nieuwe plekken voor de fietsparkeerplekken.

Wanneer ben jij voor het laatst in het Park geweest?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
29 september 2023
Frontrunner