Logo
Ambachtelijk

Speciaalzaken in Rotterdam Centrum

Kaashoeve koe
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner

Het lijkt langzaam uit te sterven, de echte authentieke speciaalzaakjes in Rotterdam Centrum. Een goede banketbakker, een kaasboertje of een eerlijke slager.

Toch zijn er nog een paar échte speciaalzaakjes in Rotterdam Centrum die niet bezwijken onder de opkomst van grote supermarktketens. Waar vind je ze? In het artikel hieronder 5x heerlijke speciaalzaakjes.

De Kaashoeve

Op de hoek van de Oude Binnenweg staat een koe. Glazig staart het richting de Nieuwe Binnenweg. Het is geen echte koe, natuurlijk, maar hij hoort wel bij de kaasspeciaalzaak de Kaashoeve.

Zo nep de koe voor de deur van Kaashoeve is, zo lekker is de kaas er. Bij het echte Rotterdamse kaasboertje koop je heerlijke kaasspecialiteiten uit binnen- en buitenland die op smaak, kwaliteit en originaliteit zijn geselecteerd.

Ook voor lekkere wijnen, noten en andere hapjes en delicatessen ben je bij de Kaashoeve bij het juiste adres! Je mag alles eerst proeven voordat je het mee naar huis neemt. Kom dus langs op de Oude Binnenweg. Het is niet te missen, er staat een gigantische koe midden op straat.

Kaashoeve koe
Kaashoeve Kaas

Van Beek en Specker

Banket speciaalzaak van Beek en Specker heeft geen grote koe voor de deur, maar wel heeft heerlijke lekkernijen. Van Beek en Specker is een familiebedrijf dat al jaren bekend staat om hun gigantische assortiment.

Door dit grote assortiment is er voor iedereen en voor iedere gelegenheid wat wils. Een verjaardag of een ander feest? Een taart van Van Beek en Specker kan niet ontbreken! Ook voor bedrijven regelt van Beek en Specker verrukkelijk gebak.

Bij de banketbakker wordt alles zelfgemaakt, ook de chocola. Zo worden bijvoorbeeld de bonbons helemaal zelfgemaakt in de chocolaterie. De chocola wordt gemaakt met 100% eerlijke cacao, dat betekent dat cacao boeren er een eerlijke prijs voor vingen.

Een echte speciaalzaak voor ieder feest of natuurlijk voor een heerlijk gebakkie bij je bakkie. Te vinden op de Karel Doormanstraat of op de Meent.

Banketbakkerij van Beek Specker cadeau
Banketbakkerij van Beek Specker opening

Verdins Bierwinkel

Bij Verdins Bierwinkel haal je de heerlijkste bieren voor bij je kaasplankje. Met een gigantische verscheidenheid aan blond, wit, bruin, winter, herfst, zomer, lente, fruit, snoep, bok, dubbel en tripel bieren zit er altijd wel wat nieuws tussen dat je gewoon moet proberen.

Je kan er ook langskomen voor een bierproeverij! Altijd leuk. Wel echt alleen proeven hè! Je vindt Verdins Bierwinkel op de Mauritsweg.

Family Nuts

Family Nuts, zo'n naam verraad natuurlijk al veel. Het notenboertje bestaat al 40 jaar en is al 40 jaar een familiebedrijf. Inmiddels heeft het zijn plek gevonden in de Markthal.

Je koopt er heerlijke walnoten, pecannoten, cashewnoten.. Eigenlijk elke noot die je je maar kan bedenken. Ook vind je er superfoods als quinoa en chiazaad, evenals heerlijke chocola en lekkernijen. Oh ja, waar de Kaashoeve ook nootjes verkoopt moet Family Nuts natuurlijk ook kaas verkopen, dan is alles weer in balans.

Op dinsdag en donderdag vind je Family Nuts trouwens ook gewoon, lekker ouderwets, op de markt!

Family Nuts 2
Family Nuts 1

Slagerij de Groene Weg

Bij Slagerij de Groene Weg is alles 100% biologisch, van bodem tot veevoer. Dieren krijgen de ruimte om dier-eigen gedrag te vertonen en kunnen naar buiten wanneer ze dat willen. Daarnaast wordt de mest van de dieren weer gebruikt om de biologische kringloop te ondersteunen.

Bij de Groene Weg leveren ze ook nog eens echt ambachtelijk werk. Een echte slager zoals het hoort. Slagerij de Groende Weg is een keten, iedere slager heeft zijn eigen specialiteiten en die van de Groene Weg op de Mariniersweg in Rotterdam Centrum zijn natuurlijk het best!

Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
30 december 2022
Frontrunner