Logo
The sky is the limit

Leuke rooftop bars in Rotterdam Centrum

Elvy nhow gastrobar 2
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 mei 2024
Frontrunner

Op zoek naar een leuke rooftop bar in Rotterdam? In Rotterdam hebben we genoeg plekken waar je met je drankje in je hand geniet van een fantastisch uitzicht.

Zie de mensen en het verkeer van de stad aan je voorbij gaan en bewonder de indrukwekkende iconen van de stad, terwijl je een lekker plekje hebt bemachtigd en een Gin & Tonic in je hand hebt.

Elvy at Nhow

Voor een waanzinnig uitzicht moeten we naar een bijzonder mooi stukje van Rotterdam: de Kop van Zuid. Hier vind je namelijk de welbekende hotelketen Nhow, die hun restaurant Elvy een heel mooi plekje in het hotel heeft gegeven.

In deze moderne gastrobar eet je heerlijke en drink je verfrissende drankjes. Dit allemaal terwijl je uitkijkt over de Maas én de Erasmusbrug. De perfecte locatie voor een onvergetelijke date of als je iets te vieren hebt, bijvoorbeeld.

Elvy nhow gastrobar 1
Elvy nhow gastrobar 2

Fontein Rooftop

Het restaurant Fontein is vernoemd naar de welbekende Hofplein fontein, die tevens onderdeel is van het mooie uitzicht. Voordat je aan tafel schuift, drink je hier van een drankje op de rooftop bar, waar je geniet van een 360 graden uitzicht over Rotterdam Centrum. Eenmaal aan tafel heb je nog steeds een prachtig uitzicht natuurlijk, dankzij de grote ramen. Heb je je bord leeg en wacht je op de volgende gang? Dan ben je natuurlijk ook vrij om het dakterras op te wandelen en de zonsondergang te aanschouwen.

Ted's All Day Brunch

Voor een lekkere brunch, lunch of een verfrissend drankje ga je naar Ted's. Niet een plek waar je tot in de late uurtjes zit, maar wel eentje waar je heerlijk in het zonnetje geniet, terwijl je omringd wordt door planten, bloemen en gezellige mensen. Ted's is namelijk gelegen op de groene DakAkker, wat het uitzicht op de stad éxtra mooi maakt.

Teds Rotterdam4

DÂK

Deze leuke pop-up rooftop opent elke zomer haar deuren om Rotterdammers te voorzien van de beste feestjes, lekkerste drankjes en het mooiste uitzicht! Het dak van de parkeergarage van de Westblaak wordt elk jaar omgetoverd tot een festival waar je voor een kleine bijdrage geniet van burgers, borrels en dansjes. Benieuwd wanneer DÂK dit jaar plaatsvindt? Houd hun website in de gaten!

Het DÂK gaat eraf
Meer weten over DÂK? Lees het hier.
DAK 1

Bistrobar Binnenrotte

Wist je dat de centrale Bibliotheek van Rotterdam een heel leuk dakterras heeft? En die ook nog eens een fantastisch uitzicht biedt? Op de begane grond stap je de Bistrobar binnen en neem je de trap naar de eerste etage. Hier vind je een ruim terras mét indrukwekkend uitzicht over de Binnenrotte. Inclusief de Markthal natuurlijk! Een prachtig decor om de week af te sluiten met een biertje in je hand en het zonnetje op je gezicht.

Bibliotheek Bistrobar Rotterdam
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
7 mei 2024
Frontrunner