Logo
Muzikale kunst

Vier het Weekend van de Romantische Muziek in Het Park

Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6775
Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 0292
Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6794

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2023 kunnen we weer genieten van het Weekends van de Romantische Muziek. Met een prachtige locatie in Het Park bij de Euromast, luister je naar de meest betoverende klassieke muziek.

Op de Dag van de Romantische Muziek kan je traditiegetrouw volledig gratis meegenieten. Meer weten over dit mooie evenement? Lees dan snel verder.

Verschillende podia

Met maar liefst zeven podia geniet je van een gevarieerd aanbod aan traditionele klassieke solo-optredens van topmusici tot aan ensembles in allerlei samenstellingen. Ook kun je uitstapjes nemen naar verschillende muziekstromen met her en der theater. Kortom, een dag met een ongedwongen karakter waarbij je zelf beslist naar welke muziek je luistert.

Het Weekend van de Romantische Muziek opent op zaterdagavond met het magische Maanlichtconcert waar de beste musici vanaf het hoofdpodium hun muzikale kunsten komen vertonen. Leuk om te weten: trouwe bezoekers van het tweedaagse muziekfestival trekken vaak hun mooiste romantische outfit - mét hoed - uit de kast waardoor het weekend een extra sprookjesachtige uitstraling krijgt.

Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 0292
Weekends van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 0377

Dag van de Romantische Muziek

Op zondag 20 augustus vindt de Dag van de Romantische Muziek plaats, die tevens helemaal gratis is. Van solo-optredens tot en met ensembles, zoals het Dianto Reed Quintet vol Spaans temperament, en van Franse chansons door het Solune ensemble tot en met Molukse ‘lagu-lagu’ (traditionele volksliedjes) door zangeres Jessica Manuputty.

De allerkleinsten kunnen genieten van een wiegenliedconcert waarbij Harpiste Petra Rosa en sopraan Bibi van den Dijck het publiek meenemen op een muzikale reis langs de mooiste beroemde klassieke melodieën. Zin in iets vrolijks? Kom dan langs bij ‘De Koffiecantate’ van Bakkie Bach; een mini-opera barstensvol humor uitgevoerd door vier topmusici.

Ook is er gedacht aan lekker eten. Zo is er een Food Area met verschillende foodtrucks. Ook vindt je er dit jaar een Franse markt, met mooie verse producten. Een drankje doe je bij de bar, die een fontein op het dak heeft!

Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6794
Weekend van de romantische muziek 2022 ROBVANDAMFOTO NL 6743 2

Het Maanlichtconcert

Op zaterdagavond 19 augustus start het voorprogramma, ook wel het Maanlichtconcert genoemd. Deze wordt dit jaar ingevuld door het New Rotterdams Jazz Orchestra dat hun 20-jarig bestaan viert! Het ‘verjaardagsfeest’ wordt extra bijgezet door de toevoeging van solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waaronder Hadewijch Hofland (viool) en Peter Nuyten (fagot).

Het hoofdprogramma is ook dit jaar niet mis. Zo staan in de line-up onder andere: toppianist Caspar Vos, die meerdere (inter)nationale prijzen op zijn naam heeft staan, saxofonist Kika Sprangers, harpist Remy van Kesteren en de kleurrijke trompettist Eric Vloeimans met zijn Hub van Laar-trompet. Op vocaal vlak komen operazangers Michael Wilmering (bariton) en Jeannette van Schaik (sopraan) laten zien wat ze in huis hebben. Huisensemble Club Classique, onder leiding van Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling, begeleidt alle artiesten waar nodig en contrabassist en tv-persoonlijkheid Dominic Seldis zal de avond op humoristische wijze aan elkaar praten.

Weekend van de Romantische Muziek
Ontdek meer over dit klassieke feestje!