Logo
Tour de France Femmes credits A S O Charly Lopez
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 december 2023
Frontrunner

In 2024 vindt de aftrap van de derde Tour de France Femmes in Rotterdam plaats! Een waar spektakel van maandag 12 t/m 18 augustus, waarin toptalenten de eerste drie etappes in Nederland rijden.

De Grand Départ in Rotterdam

Ben jij fan van (vrouwen)wielrennen en kijk je de Tour de France graat op televisie? Dan is dit je kans! In 2024 komt namelijk de Tour de France Femmes naar Nederland. Nog mooier nieuws is dat de Grand Départ zal plaatsvinden in onze geliefde havenstad. Dé start van de Tour de France, waar de grootste toptalenten voorbij racen en strijden voor de titel.

Route Tour de France Femmes credits A S O
Dit is de volledige route van de Tour de France Femmes 2024.

De route van de Tour de France Femmes

De volledige Tour de France Femmes bestaat uit acht etappes. Op dinsdag 13 augustus zijn er twee etappes op één dag: Dordrecht-Rotterdam gevolgd door een individuele tijdrit in Rotterdam. Dit betekent dus dat ze niet alleen starten in Rotterdam, maar ook tijdens de tijdrit heel de stad door racen! Het ideale moment om dit unieke evenement met eigen ogen mee te maken.

Na het platte landschap rondom Dordrecht, Den Haag en Rotterdam te hebben getrotseerd, vervolgd de race zich in België. Valkenburg, Luik en Bastogne volgen, waarna er in de laatste etappes door de heuvels én bergen van Frankrijk wordt gefietst.

Een waar spektakel die je niet mag missen!

Tour de France Femmes credit A S O Fabien Boukla
Tour de France Femmes credit A S O Fabien Boukla
Volg de Tour vanuit Rotterdam!
Lees meer over de Tour de France Femmes 2024

Houd onze website in de gaten voor meer updates rondom het programma van de Tour de France Femmes 2024 in Rotterdam.

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
29 december 2023
Frontrunner