Logo
Dâk erasmusburg middag
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner

Rotterdam heeft zich voor zomerevenementen vaak bewezen als de perfecte thuishaven. Ook deze zomer zijn er in Rotterdam weer gezellige evenementen. Van grote en wereldberoemde events, tot intieme live optredens op een dak.

De zomer komt dit jaar zónder maatregelen en mét heel veel zon! Iedereen kijkt uit naar een zomer vol activiteit en beleving, dus is het belangrijk dat je er snel bij bent. We hebben daarom voor jou alvast een aantal zonnige evenementen op een rijtje gezet.

Barbecue's en live muziek met een uitzicht bij DÂK

Ben jij een fan van barbecueën in de zon? Dat kan bij DÂK met een ongelofelijk mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam. DÂK is een 'pop-up dakpark' dat sinds 2014 jaar haar deuren opent in de zomer. Naast je hamburger of je heerlijke frietje geniet je van een verfrissende borrel van de bar.

DÂK werkt graag samen met Rotterdamse clubs. Dakgangers worden zo voorzien van een heel lekker feestje, op de top van parkeergarage West-Blaak. Zo wordt er deze zomer samengewerkt met ondernemingen zoals restaurant en club BIRD. Een vibe is gegarandeerd met live muziek van DJ's en andere muzikanten!

Als je houdt van een underground festival sfeer op een plek die niet iedereen kent, is DÂK een must! DÂK opent haar deuren op 15 juli tot en met zaterdag 13 augustus.

DAK D Js
Dâk erasmusburg middag

Dansen bij Blijdorp Festival

Blijdorp Festival is een te gek festival in het Roel Langerak Park, naast Diergaarde Blijdorp, dat dit jaar haar 7e editie viert. In die zeven edities tijd is het festival in bezoekersaantallen vertienvoudigd van 1.500 naar 15.000!

Bij dit festival zijn er live optredens van artiesten met een breed bereik aan genres. Zo zijn vooraanstaande artiesten gespecialiseerd in hip-hop tot pop en EDM dit jaar allemaal uitgenodigd. Zo komt bijvoorbeeld house en techno DJ Vladimir Dubyshkin, maar ook 's lands meest gestreamde hip-hop artiest Kevin (met zijn band 'the Animals').

Dans tot je niet meer kan en geniet van heerlijk eten en drinken in één van Rotterdams mooiste parken. Sfeervolle podia en gezellige mensen in een zonovergoten Rotterdam op 6 augustus!

Blijdorp Festival Back Stage
Blijdorp Festival nacht

Rotterdam Unlimited

We zijn aanbeland in de categorie enorme en zeker ook enorm gezellige evenementen. Zomercarnaval staat weer voor de deur. Zuid-Amerikaanse gezelligheid en een sfeer die je zelden meemaakt van 26 t/m 30 juli. Geniet van het kleurrijke, culturele fenomeen dat Rotterdam als trotse thuisstad heeft.

Het Rotterdam Unlimited is er voor een ieder die houdt van een lekker stukje 'auditief geweld' in de vorm van brassbands en sound systems. Ontdek op de mercado de smaken van de Zuid-Amerikaanse culturen die Rotterdam herbergt, of aanschouw de grand finale: de straatparade. Duizenden dansers, danseressen, muzikanten en praalwagens trekken door de stad waar tot laat in de nacht gefeest wordt.
2007 zomercarnaval parade ek Daarzijn
2010 zomercarnaval weena cd Claire Droppert

Swan Market

De Swan Market keert deze zomer terug naar de Parklaan op 17 juli en 28 augustus. Kleine, creatieve ondernemers zorgen voor een geweldige gezellige sfeer en een creatief en altijd vernieuwend aanbod.

Je kan hier de tofste en meest uiteenlopende producten gemaakt door creatievelingen vinden. Dus als jij een creatieve shopper bent, of zelf misschien wel iets wil verkopen, kom dan lekker 'swannen' op 17 juli en 28 augustus!

Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen wordt de Rotterdamse haven goed in het zonnetje gezet. Iedereen kan een kijkje achter de schermen van het maritieme leven nemen. Of je nou van scheepvaart en havens houdt of niet, de shows tijdens de wereldhaven zijn voor iedereen indrukwekkend.

Op 2, 3 en 4 september staat Rotterdam in het teken van de scheepvaart. Er zijn naast bootparades ook vuurwerkshows en de Koninklijke Marine laat zien wat ze in huis hebben. Dus verwacht spektakel in de vorm van gigantische schepen, vuurwerk, parachutisten, helikopters en Rotterdamse havenmuziek!

Naast het programma aan de kade is er nog veel mee te doen in de stad, zo zijn er verschillende city tours en rondvaarten.

Wereldhavendagen heli
Wereldhavendagen vuurwerk
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
Frontrunner