Zomerprogramma Rotterdam Centrum zet jou graag in het zonnetje!

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Rotterdam Centrum zet jou graag in het zonnetje! Dagelijks doen de ondernemers van Rotterdam Centrum er alles aan om de bezoekers van de binnenstad in de watten te leggen. Maar nu is er wel een heel mooi initiatief: een gratis stadstour door Rotterdam Centrum!

Maar er is meer te beleven deze zomer. Lees hieronder over de zomerprogrammering van Rotterdam Centrum!

Gratis stadstour door Rotterdam Centrum

Altijd al eens willen weten in welk hotel er in 1938 een explosieve bonbondoos werd afgeleverd, waarom de gevel van de Bijenkorf nooit wordt schoongemaakt of waarom er een gat in het beeld van Zadkine zit? Dit alles en meer leer je tijdens de gratis stadstours door Rotterdam Centrum.

Ja, je leest het goed, de tour is helemaal gratis! Heel de zomerperiode lang kan je hier aan mee doen op zaterdag en zondag om 12:00 uur en om 14:00 uur. De tour duurt één uur en start bij het meeting point aan de Van Oldenbarneveltplaats ter hoogte van de Bijenkorf en The Sting.

Wil je graag meewandelen tijdens de gratis stadstour? Vanaf 24 juni start de inschrijving. De inschrijfknop kun je vinden via de stadstour pagina. Er zijn een beperkt aantal plekken, dus houd onze kanalen in de gaten!

Muzikale zomer in Rotterdam

Closer to Jazz zet deze zomer een mooi jazz programma neer. Dit wil je uiteraard niet missen. Bezoek Central Plaza, Kruiskade, Lijnbaan/Binnenwegplein, Koopgoot en Beursplein elke zaterdag van 9 juli tot 3 september van 12:00 tot 15:00 uur. Zo geniet jij van een muzikale zomer in Rotterdam!

‘Zo geniet jij van een muzikale zomer in Rotterdam!’
#RotterdamCentrum

World Police & Fire Games

Op 22 t/m 31 juli vindt World Police & Fire Games plaats in Rotterdam. De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden dit jaar voor het eerst in de historie in Nederland gehouden. Ter ere van dit bijzondere evenement in Rotterdam, delen gastvrouwen op zaterdag 9 en zaterdag 16 juli in totaal 1000 kinder politiehelmen en brandweerhelmen uit.

WPFG activiteiten om aan mee te doen

Lijkt het jou wel wat om mee te doen aan officiële onderdelen van WPFG? Dat kan! In het centrum van Rotterdam worden namelijk leuke activiteiten georganiseerd waar de bezoeker aan mee kan doen. Zet alvast in je agenda:

Zaterdag 25 juni: Ultimate Fire Fighter op het Binnenwegplein.
Zaterdag 2 juli: Wrist Wrestling in de Koopgoot.
Zaterdag 9 juli: Basketbal op de Lijnbaan/Stadhuisplein.
Zaterdag 16 juli: tafeltennis op de Lijnbaan ter hoogte van de Mango.

Officiële onderdelen van WPFG in Rotterdam Centrum

Een aantal officiële onderdelen kun je ook bezoeken in Rotterdam Centrum, zoals basketbal op Schouwburgplein en Must Hose Cart & Bucket Brigade op Binnenrotteplein. De sluitingsceremonie vindt zondag 31 juli plaats op de Coolsingel.

Op zaterdag 23 juli en 30 juli worden bezoekers verrast met een cadeautje, want dan delen gastvrouwen zonnebrandcrème en ijsjes uit.

Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Rotterdam Centrum zet jou graag in het zonnetje!

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien