Het Depot Reflecties te zien in Rotterdam Centrum

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner

Weet je nog die toffe oproep aan alle creatievelingen van de stad? Waarin het Depot de kunstenaars van Rotterdam vroeg om hun reflectie op het Depot te delen? Leuk nieuws: de jury heeft gekozen! Het werk van maar liefst 52 winnaars in nu te zien in de stad en drie winnaars krijgen een sneak preview van het gebouw.

R E F L E C T I E S

De hele maand september kon iedereen zijn of haar reflectie op het gloednieuwe Depot Boijmans Van Beuningen in woord of beeld insturen om gekozen te worden voor de buitenexpositie R E F L E C T I E S. En dit was een succes: honderden mensen deden mee!

Tekeningen, foto's, gedichten en andere kunstwerken; de driekoppige jury, bestaande uit kunstenaar Iwan Smit, conservator Sue-an van der Zijpp en spoken-word artist Amara van der Elst, heeft gekozen. Van alle inzendingen zijn er maar liefst 52 kunstwerken gekozen die van 1 t/m 14 november te zien zijn in de buitenexpo op 200 posterplekken in Rotterdam. Daarnaast kan je de inzendingen bewonderen op de etalageruiten van het pand op de hoek van de Lijnbaan en het Binnenwegplein en in de centrale hal van Rotterdam CS.

Heb jij de Reflecties al gespot?

De opening

Depot Boijmans Van Beuningen wordt op 5 november door Koning Willem-Alexander geopend, vanaf 6 november is het open voor publiek. Dankzij het architectenbureau MVRDV is dit prachtige, spiegelende gebouw nu al een icoon in onze stad. Ga snel langs om dit metershoge kunstwerk van binnen te bewonderen en tussen de collectie van maar liefst 151.000 objecten te spitten.

Geschreven door Mathilde Simon
Frontrunner
Meer #Design & Architectuur
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze Privacy statement