Logo
Verpatsen!

Koningsdag vrijmarkt in Rotterdam Centrum

Markt en Markthal Ossip van Duivenbode
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
5 april 2023
Frontrunner

Als er iets is waar Koningsdag om bekend staat (naast Willem z'n verjaardag), is dat het verkopen van spullen. De stad ligt vol met kleedjes bedekt met speelgoed, boeken, kleding, servies en meer. Maar, naast dat het leuk is om rond te snuffelen, kan je natuurlijk er ook voor kiezen om zelf je inboedel te verpatsen.

Je hebt hiervoor twee verschillende opties: je eigen kraam aanvragen of een kleedje neerleggen op de daarvoor aangewezen plekken. Beiden top, maar afhankelijk van jouw behoefte!

Kraam aanvragen

Er is de optie om een eigen kraam aan te vragen. Dit jaar zal een kraam op de Binnenrotte of het Afrikaanderplein echter niet mogelijk zijn, omdat deze op de Koninklijke route liggen. Het regelen van een eigen kraam doe je simpelweg bij de gemeente, indien er nog beschikbare kramen zijn.

Kleedjesverkoop

De andere optie is om je eigen kleedje neer te leggen. Hiervoor hoef je je niet aan te melden bij de gemeente; easy dus! Ook ideaal als je niet te lang wilt blijven, omdat je nog wat leuke feestjes af wilt bijvoorbeeld.

Hieronder een overzicht van de locaties op de vrijmarkt in Rotterdam Centrum voor kleedjesverkoop. Buiten het centrum (behalve het Afrikaanderplein) mag je overal een kleedje neerleggen.

  • Schouwburgplein
  • Eendrachtsplein
  • Mauritsweg
  • Westersingel

Benieuwd waar dat kleedje dan precies mag liggen? Via deze link kan je handige plattegronden downloaden voor een overzicht.

Zien we jou in #RotterdamCentrum met Koningsdag?!

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
5 april 2023
Frontrunner