Logo
Knallend 2024 in

Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Erasmusbrug vuurwerk rotterdam 2016 Peter Bezemer
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 december 2023
Frontrunner

In Nederland is er geen betere plek om Oud en Nieuw te vieren dan in Rotterdam Centrum! Met de grootste en meest spectaculaire vuurwerkshow die er is start je het nieuwe jaar met een knal.

Spectaculaire vuurwerkshow

We hebben drie jaar moeten wachten op weer een Nationale Vuurwerkshow. Vanwege twee coronajaren en een zware winterstorm, hebben we drie jaar de prachtige shows moeten missen. Maar dit jaar wordt anders, want in de nacht van 31 december op 1 januari barst er boven de Erasmusbrug een gigantische vuurwerkshow los! En de muziek? Die wordt verzorgd door niemand minder dan Martin Garrix! Met zijn unieke mix, speciaal voor deze avond, komt zijn show zelfs live op SBS6. En jij kan er bij zijn!

Martin Garrix

Het is dit jaar niet enkel de vuurwerk die je zal verbazen. Bezoekers van Het Nationale Vuurwerk mogen zich namelijk ook verheugen op een mix welke speciaal voor de gelegenheid is gemaakt door Martin Garrix, de Nederlandse DJ en producer die eerder dit jaar schitterde met optredens op onder andere Tomorrowland, de Las Vegas Grand Prix en twee solo shows tijdens Amsterdam Dance Event.

Erasmusbrug vuurwerk rotterdam 2016 Peter Bezemer

Een veilig alternatief

Dankzij Het Nationale (Kinder) Vuurwerk is er een veiliger alternatief voor het afsteken van vuurwerk. De shows worden georganiseerd en uitgevoerd door professionals, zodat al het vuurwerk op een verantwoorde manier wordt afgestoken.

Daarbij probeert de organisatie de ecologische voetafdruk van vuurwerk zoveel mogelijk te beperken, met uiteindelijk doel een volledig klimaat neutrale vuurwerkshow neer te zetten. Tot die tijd compenseren zij hun C02 uitstoot met een jaarlijkse donatie aan Trees for All, een organisatie die omvangrijke bosprojecten in binnen- en buitenland realiseert.

Het Nationale Kinder Vuurwerk

Ook voor de kleintjes is er een leuk programma op oudjaarsavond. Tijdens de kindershow eerder op de avond zullen speciaal voor hun Peppa Pig en Bing & Flop aanwezig zijn. Wil je hierbij zijn? Bekijk de website van het Nationale Kinder Vuurwerk en bestel je (gratis) kaartjes!

Het Nationale Vuurwerk is sinds 2007 niet meer weg te denken van de Rotterdamse festivalagenda. Honderdduizenden bezoekers bezochten de dertien edities die tot dusver bij de Erasmusbrug plaatsvonden en miljoenen televisiekijkers volgden de vuurwerkspektakels vanuit hun huiskamers. Dit jaar wordt het Nationale vuurwerk live uitgezonden op SBS6 vanaf 23:58 uur (tot 00:10 uur).

Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
9 december 2023
Frontrunner