Feestje! Aboutaleb is 's werelds beste burgemeester

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Onze eigen burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de World Mayor 2021-prijs gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot de beste burgemeester ter wereld! Hij deelt de prijs samen met Philippe Rio, burgemeester van de Franse stad Grigny.

De eerste Nederlandse burgemeester

Felicitaties zijn wel op zijn plaats! Aboutaleb is namelijk de eerste Nederlandse burgemeester die deze eerzame prijs heeft gewonnen. Momenteel zit hij in zijn derde termijn als burgemeester van Rotterdam. Hiermee is hij de langstzittende en meeste gerespecteerde burgemeester van Europa.

Vader van een grote familie

De jury prijst Aboutaleb om zijn inzet om alle burgers als 'Rotterdammers' te behandelen, ongeacht hun afkomst en achtergrond. "Gedurende zijn jaren als burgemeester heeft Aboutaleb zich altijd gedragen als vader van een heel grote familie", aldus Tann vom Hove, leider van de denktank. Volgens de jury leidt Aboutaleb de gemeente Rotterdam sinds 2009 met 'moed, geduld en nederigheid' en heeft hij tijdens de pandemie 'exceptioneel leiderschap' getoond.

City Mayors Foundation

De Londense stichting City Mayors Foundation, een internationale denktank die zich bezighoudt met lokaal bestuur, heeft de prijs aan Aboutaleb toegekend. Dit jaar heeft de jury gekeken naar burgemeesters die tijdens de Covid-19-pandemie leiderschap hebben getoond en nu ernaar streven hun steden economisch, structureel, sociaal en ecologisch veerkrachtiger te maken.

Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien