Logo
Play hard, work hard

Werken in Rotterdam Centrum

Laatbloeien Hofplein 3 Ossip van Duivenbode

Doorzetten, vernieuwen, risico’s durven nemen en overal een oplossing voor vinden, dat is de ‘niet lullen, maar poetsen’- mentaliteit van Rotterdammers. Dit zie je ook terug in onze arbeidsmarkt: de grootste haven van Europa wordt hier al honderden jaren draaiende gehouden. Daarnaast is Rotterdam een van de meest toonaangevende innovatieve steden van het continent. Veel ondernemers, klein en groot, vestigen zich daarom maar al te graag in de havenstad.

Overal in de stad wordt gewerkt. In mooie kantoorruimtes op grote hoogtes, vanuit koffietentjes met een goede kop koffie en in inspirerende co-working spaces vol met andere creatievelingen en pioniers.

Ben jij op zoek naar een goede flexwerkplek of co-working spot in Rotterdam? Hieronder helpen we je graag verder.

HNK Rotterdam

Het Nieuwe Kantoor (HNK) is een kantoor en business center onder één dak. Als HNK Club member kan je een kantoor, flexplek of vergaderruimte huren. Met dit lidmaatschap heb je helemaal geen verplichtingen; je betaalt alleen als je gebruik maakt van de faciliteiten.

HNK heeft twee locaties in Rotterdam: Rotterdam Scheepvaartkwartier en Rotterdam Centrum aan de Witte de Withstraat. Beide locaties hebben een eigen horecagelegenheid, ideaal om een hapje te eten samen met jouw collega’s.

Flexplekken HNK Rotterdam
De flexplekken bij HNK Rotterdam Scheepvaartkwartier.

42workspace Rotterdam

Deze toonaangevende co-working space is speciaal opgericht voor tech- en digitale ondernemers, startups en scale-ups. Gelegen op de Schiedamse Vest, midden in het dynamische centrum van de stad, biedt 42workspace een inspirerende omgeving voor jouw onderneming.

Er zijn drie verschillende co-working lidmaatschappen bij 42workspace: een flex desk waarmee je elke werkdag toegang hebt, een premium desk waarmee je 24/7 toegang hebt (ook tot extra faciliteiten en meeting rooms) en een privé kantoor met alles erop en eraan.

Wil je een dagje werken in 42workspace zonder ergens aan vast te zitten? Koop dan een dagpas.

LaatBloeien

Wil je jouw onderneming laten bloeien? LaatBloeien is een ontmoetings- en werkplek, speciaal voor impact-gedreven ondernemers, beleidsmakers en investeerders. Met faciliteiten zoals een werkcafé, rust- en yogaruimte, sleeping pods, podium, meeting rooms, vaste werkplekken en kantoorruimtes, zorgen zij dat jouw onderneming blijft groeien.

Laatbloeien Rotterdam bevindt zich bij Hofplein en biedt zowel flexibele als vaste werkplekken aan. Er zijn meerdere ingerichte kantoorruimtes waar je 24/7 toegang tot hebt. Met het flexibele contract mag je gebruik maken van alle faciliteiten, maar kan je maandelijks het contract opzeggen.

Laatbloeien Hofplein Ossip van Duivenbode
Het Rotterdamse kantoor van LaatBloeien.

Spaces

Bij Hofplein staat ook het mooie pand van Spaces. Een co-working space met een sterke community, waar zowel kleine als grote ondernemers welkom zijn. Spaces Hofplein heeft meerdere vergaderruimtes, 100 parkeerplekken, buitenruimte en een koffie- en broodjesbar.

Spaces Hofplein biedt een flexibele co-working membership aan, waarmee je toegang hebt tot alle co-working ruimtes tijdens kantooruren. Verder kan je kiezen uit het huren van een privé kantoorruimte, vaste werkplek of vergaderruimtes.

Tribes Inspiring Workplaces

Tribes is een inspirerende plek waar Business Nomaden kunnen werken, ontmoeten en verbinden. Er zijn drie locaties van Tribes te vinden in Rotterdam: Blaak, Coolsingel en in de Wilhelminatoren. Bezoek een van deze locaties voor flexibele werkplekken, vergaderruimtes en andere handige faciliteiten, zoals een fitnessruimte en restaurant.

Reserveer een werkplek voor een dag, een eigen kantoor of koop een community card waarmee je onbeperkt toegang hebt tot de Tribes kantoorruimtes.

Groot Handelsgebouw

Dit historische rijksmonument is gevestigd naast Rotterdam Centraal Station. Met meer dan 450 bedrijven en twee innovatieve kantoorconcepten is het Groot Handelsgebouw het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland.

Zowel multinationals als starters zijn welkom in het gebouw. Laat je niet misleiden door de historische architectuur, want het gebouw voldoet aan alle wensen van moderne kantoorgebruikers. Duurzaamheid staat voorop. Zo zijn de ruimtes voorzien van zon- en warmtewerend dubbelglas en wordt het klimaat gereguleerd door warmte/koude opslag bronnen.

Een van de innovatieve kantoorconcepten is Cambridge Innovation Center (CIC) op de vierde verdieping van het Groot Handelsgebouw. Zij bieden flexibele werkplekken aan in de co-working ruimte, daarnaast zijn er ook vaste werkplekken in een gedeeld kantoor en privé kantoren. Alle ruimtes worden per 30 dagen verhuurd. Onder de faciliteiten vallen bijvoorbeeld 35 vergaderruimtes, gevulde keukens, community evenementen en natuurlijk supersnel internet.