Logo
Belasting & Douane Museum

Weekend van de Wetenschap

t/m zondag 8 oktober
Banner
Wvdw bd
Image00076
Image00077 1

Wanneer

Tickets

Gratis entree € 7,50 Adults

Workshop Weekend van de Wetenschap

Douane Drone demonstraties

Hoe speurt de Douane in de Rotterdamse Haven naar verboden goederen en zogeheten ‘uithalers’? De Douane beschikt over de nieuwste technische hulpmiddelen om het controleren in de haven snel en efficiënt te kunnen doen. In het museum zijn dit weekend twee dronepiloten van de Douane te gast. Zij geven op gezette tijden en ‘Drone Demo’ op het grasveld voor het museum. De exacte aanvangstijden volgen zo spoedig mogelijk.

Stap in de Scanbus

De Douane kun je overal tegenkomen.. wist je ook dat ze tegenwoordig ook overal je koffer kunnen scannen? Kom in de splinternieuwe mobiele scanbus van de Douane kijken! Douanier Joeri demonstreert hoe dat scannen in z’n werk gaat. Kun jij ontdekken of er ‘foute’ goederen in de die koffer zitten?

Workshop Hout determineren

Naast beschermde diersoorten zijn er ook beschermde plantsoorten. De Douane voert aan de buitengrenzen van Nederland strikte controles uit om handel in bedreigde flora en fauna tegen te gaan. Daar is de juiste kennis en een microscoop voor nodig. Douanier Iris leert je te determineren en te ontdekken of je naar een beschermde houtsoort kijkt. Kom het zelf doen.

Ook leuk