Logo
Treinverbinding

Snel reizen tussen Brussel en Rotterdam Centrum

Rotterdam Centraal Station 021 Iris van den Broek scaled

In 2025 kan je nog makkelijker in Rotterdam Centrum komen! Er komt namelijk een verdubbeling van Intercitytreinen die reizen tussen Brussel en Rotterdam én er komt een nieuwe, snelle verbinding bij.

Met deze verbinding ben je maar liefst 45 minuten korter onderweg! Dit maakt een dagje shoppen in Rotterdam (of België) nóg makkelijker.

Snelle verbinding

Dankzij een snellere trein, minder tussenstops en een nieuw startpunt in Amsterdam Zuid, wordt de reistijd richting België en terug aanzienlijk korter. In de nieuwe trein is ruimte voor 413 reizigers die elke dag tussen de twee landen kunnen reizen.

Wouter Koolmees, president-directeur NS: “Iedere reiziger die de trein kiest als vervoersmiddel naar Brussel, helpt mee bij het tegengaan van klimaatverandering. Aan ons de taak om de groene optie ook de makkelijke optie te laten zijn. Door deze forse uitbreiding gaan we vaker dan ooit naar Brussel en bieden we nog meer reizigers de mogelijkheid van een vlotte internationale treinreis.”

Eurostar Rotterdam Centraal Iris van den Broek scaled
Rotterdam Centraal Station 021 Iris van den Broek scaled

Nog meer treinreizen

Niet alleen komt er een trein die sneller is, de bestaande treinreizen tussen Rotterdam Centraal en Brussel Zuid-Midi worden ook nog eens verdubbeld! Deze trein rijdt vanaf Rotterdam via Breda en blijft op alle huidige tussengelegen stations stoppen. Hiermee blijft bijvoorbeeld de stad Mechelen rechtstreeks verbonden met Nederland en behouden de reizigers van en naar de Brusselse luchthaven een directe trein.

‘Door deze forse uitbreiding gaan we vaker dan ooit naar Brussel en bieden we nog meer reizigers de mogelijkheid van een vlotte internationale treinreis.’
Wouter Koolmees

Shoppen in Brussel én Rotterdam Centrum

Met deze nieuwe mogelijkheden tussen Brussel en Rotterdam heten we weer een hoop nieuwe bezoekers welkom in Rotterdam Centrum. Wist je ook dat Brussel de populairste internationale bestemming was dit jaar voor Nederlandse treinreizigers? Een dagje shoppen in Brussel wordt met dit nieuwtje daarmee nog leuker!