Logo
Hotel Not Hotel

Kunstzinnige overnachting in Rotterdam Centrum

Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum restaurant
Lois en Naomi Travander
Geschreven door Lois & Naomi
28 maart 2022
Frontrunners

Hotel Not Hotel is één van de nieuwste hotels in Rotterdam Centrum en biedt spraakmakende kamers om te overnachten. Ooit al eens willen slapen in het snoephuisje van Hans en Grietje? Grijp je kans en boek een nachtje weg in Rotterdam!

Het is nog nooit zo populair geweest om tijdens een weekendje weg te overnachten op een unieke plek. Denk aan slapen in boomhutten, tipi-tenten of op een drijvend vlot. Maar voor een unieke slaaplocatie hoef je niet ver te zoeken in Rotterdam.

Hotel Not Hotel Rotterdam

De naam verklapt het al een beetje, maar Hotel Not Hotel wil zich niet identificeren met een standaard hotel. Of eigenlijk, met geen enkel hotel. Op creatieve wijze onderscheiden ze zich van het grote aanbod hotels dat je vindt in Rotterdam. Overnachten bij Hotel Not Hotel Rotterdam staat voor beleving en wij kunnen beamen dat dit ze is gelukt.

Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum Zwembad
Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum Italië

Creatieve kamers

Uiteraard zijn de kamers in Hotel Not Hotel voorzien van een comfortabel bed, een douche en toilet zoals je van elke hotelkamer mag verwachten. Maar wat is dan precies het verschil met een verblijf in een ander hotel?

Vanaf het moment dat je Hotel Not Hotel binnenloopt kijk je je ogen uit. Felgekleurde muren trekken de aandacht, maar ook de felgekleurde meubels en creatieve decoraties aan de muren vallen op. In Hotel Not Hotel werken ze niet met kamernummers, dus om bij jouw hotelkamer te komen word je naar jouw unieke slaapplek begeleid. In ons geval was dit de kamer Castle Not Castle. Maar je zou ook zomaar kunnen slapen in The Vertical Swimming Pool of in de Cuckoo Clock. We benoemen pas 3 van de 36 kamers die je kunt boeken. En zelfs nu wij hebben verbleven in één van de creatieve kamers, zijn we toch ook benieuwd naar de kamers die schuilen achter de bibliotheek of in de Italiaanse villa. Reden om nog eens een staycation in Rotterdam te boeken!

In feite zit het zo: het niet aantrekkelijke gebouw waarin Hotel Not Hotel gevestigd is, is getransformeerd tot een plek die de aandacht trekt en waar men minstens één keer wilt verblijven. Een succesvol concept dat de eigenaar van het hotel in samenwerking met meerdere kunstenaars heeft weten te realiseren.

Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum boeken
Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum Hans en Grietje

Jesus Malverde: Rotterdam is een hotspot rijker

Op de begane grond van het hotel vind je een nieuwe, net zo spraakmakende hotspot: Jesus Malverde. Een Mexicaans restaurant waar je de lekkerste taco’s eet en cocktails drinkt. Nu vraag je je misschien af wat het restaurant dan spraakmakend maakt, nou dat komt onder andere door het volledig rode interieur. Gedurfd, maar wel een succes. En spraakmakend omdat het eten bij Jesus Malverde zo goed is dat het publiek hier een mix is van toeristen en locals.

Ontbijt Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum
Menu restaurant Hotel Not Hotel Rotterdam Centrum

Centraal de stad verkennen

Hotel Not Hotel heeft een ideale locatie dichtbij station Rotterdam Centraal en vanzelfsprekend ook een ideale locatie om de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Je wandelt zo naar binnen bij de leukste hotspots en door de gezelligste winkelstraten van Nederland.

Ben je benieuwd naar de leukste activiteiten die worden georganiseerd in Rotterdam tijdens jouw verblijf? Blijf dan rondkijken op #RotterdamCentrum of neem eens een op onze wekelijkse rubriek Rotterdam Weekend Tips!

Lois en Naomi Travander
Geschreven door Lois & Naomi
28 maart 2022
Frontrunners