Logo
Hilton Rotterdam

Klimaatneutrale vergaderingen en evenementen

Hilton Hotel Coolsingel Suite Rotterdam Centrum dinner set up
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
26 april 2022
Frontrunner

Ken je het duurzame initiatief van het Hilton Rotterdam al? Bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun impact op het milieu, als gevolg van hun vergaderingen en evenementen, te verminderen door koolstofdioxidecompensatie.

CO2-compensatie

Sinds april 2021 biedt Hilton deze klimaatneutrale vergaderingen en evenementen aan in samenwerking met South Pole Group. Dit project is onderdeel van Hilton's 'Travel with Purpose' doelen om de CO2-voetafdruk te halveren en de maatschappelijke betrokkenheid te verdubbelen voor 2030. Het initiatief begon in acht hotels in Nederland en is uiteindelijk wereldwijd toegepast.

“Onze gasten zijn net zo betrokken bij het verminderen van hun milieubelasting als wij, en wij dragen graag een steentje bij om deze gedeelde ambities te ondersteunen met deze samenwerking.” aldus Erwin Verhoog, Vice President, Operations Continental Europe van Hilton.

‘Onze gasten zijn net zo betrokken bij het verminderen van hun milieubelasting als wij, en wij dragen graag een steentje bij om deze gedeelde ambities te ondersteunen met deze samenwerking.’
Erwin Verhoog, Vice President, Operations Continental Europe van Hilton

Travel with Purpose

De CO2 voetafdruk van alle vergaderingen en evenementen met tien of meer gasten zal gecompenseerd worden door investeringen in verschillende projecten van de South Pole Group die bijdragen aan het behalen van de Hilton's 'Travel with Purpose' 2030 doelen.

'Travel with Purpose' is in mei 2018 opgericht en is Hilton's ESG (Environmental, Social en Governance)-strategie om wereldwijd verantwoord reizen en toerisme te stimuleren.

Meer weten? De voortgang van Hilton's 'Travel with Purpose' doelen kan je hier bijhouden.

Hilton Hotel The Boardroom Rotterdam Centrum
Hilton Hotel Rotterdam Centrum Maaskant

Hilton Event Ready Hybrid Solutions

Samen met Hilton Event Ready Hybrid Solutions, zijn de Hilton hotels in Nederland uitgerust om een hybride vergadering te organiseren, die hygiënisch, flexibel, veilig en maatschappelijk verantwoord is. De hotels werken ook samen met  bedrijven om de voedselverspilling en het papiergebruik te verminderen. Daarnaast wordt het gebruik van de digitale sleutel om contactloos in en uit te checken aangemoedigd om zo minder plastic key cards te gebruiken.

LightStay platform

Verder gebruikt Hilton LightStay om het verbruik van energie, water, koolstof en afvalstoffen van een vergadering te berekenen. Lightstay is een platform van Hilton Worldwide. Dit platform wordt gebruikt om de milieu- en maatschappelijke impact te meten. Met deze berekening beslist Hilton in welke hoogwaardige CO2-reductieprojecten van South Pole moet worden geïnvesteerd om de CO2-uitstoot van het evenement of vergadering te compenseren.

Verblijven in het Hilton Rotterdam

Naast de evenementen en vergaderingen in het Hilton Rotterdam, kan je hier uiteraard ook verblijven als hotelgast. Het Hilton Rotterdam op de Weena heeft bezienswaardigheden, restaurants, winkels en kantoren binnen loopafstand. En natuurlijk slaap je hier als een roosje in een van de comfortabele kamers.

Hapje eten in het hotel? Dat kan in het altijd gezellige restaurant JAQ, waar altijd een hoop lekkers op tafel staat om samen te delen. Met het all day concept kan je hier de gehele dag door heerlijke gerechten bestellen, of je nou komt lunchen of dineren.

Ontdek nog meer toffe hotels in Rotterdam Centrum.

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
26 april 2022
Frontrunner