Logo
Aanrader

Designhotel Motel One opent in hartje Rotterdam Centrum

Motel One kamer
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 januari 2023
Frontrunner

Designhotel Motel One opende recentelijk haar deuren op de Hoogstraat, midden in Rotterdam Centrum. Het heeft hiermee echt een te gekke locatie te pakken.

Motel One bevindt zich namelijk op een steenworp van de grote Laurenskerk en de wereldberoemde overdekte markt slash grootste kunstwerk ter wereld: de Markthal.

Wie wil er nou niet wakker worden midden in het centrum, pal naast legendarische Rotterdamse iconen? Daar komt ook nog eens bij dat het hotel prachtig is ingericht, want alles draait om design bij Motel One. Maar goed, het zal wel weer veel te duur zijn... Dus niet!

Een kleurrijk uitstapje in hartje Rotterdam

Een designhotel heet natuurlijk niet zomaar een designhotel. Motel One liet zich inspireren door de Markthal en dat is terug te zien. Het begint al in de lobby waar een opvallende kast van staalkabels en vol met planten te vinden is. Deze kast is geïnspireerd op de architectonische elementen van de gevel van de Markthal. De kleurrijke vlakken op de muren van het hotel verwijzen op een abstracte manier naar de bekende marktkramen van de Markthal. Te gek.

De receptie van het hotel is een feestje voor de ogen met prachtige terrazo balies met gekleurde spikkels. Hier kun je ook genieten van de hand geblazen glazen lampen van het Britse merk curiousa&curiousa. Als je een stap verdergaat, kom je in de kleurrijke design lounge op de begane grond waar de Zettel'z lampen van Ingo Maurer de show stelen.

Motel One Receptie II
Motel One receptie

Cloud One Bar

De Cloud One bar in het designhotel is echt een must-see. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht over Rotterdam terwijl je je dag begint met een biologisch ontbijt of eindigt met een heerlijke cocktail op het dakterras.

Het interieur is er, wederom, geïnspireerd op de iconische kenmerken van de Markthal. Neem bijvoorbeeld het Eden-tapijt van Moooi, de Egg Chair van Fritz Hansen in een unieke bloemenprint en Skygarden-lamp van Flos. Met ramen vanaf vloer tot plafond biedt de bar een uniek uitzicht over de stad. Ook is het de perfecte plek om te genieten van een borrel uit de gevarieerde gin collectie!

Motel One Bar
Motel One Bar II

Veelzijdige en luxe kamers, voor een prikkie!

De kamers van het hotel bieden een veelzijdige luxe-ervaring, met comfortabele boxspringbedden, hoogwaardige dekbedden, kussens van Mühldorfer en zachte beddengoed gemaakt van 100% Egyptisch katoen. De kamers zijn ook voorzien van de kenmerkende stijl van de Markthal. Met prachtige kleurrijke bloemendetails hopen ze een inspiratie te zijn voor gasten.

Het ziet er dus allemaal echt te gek uit. Maar het is toch echt een budget hotel! Dat is eigenlijk nergens aan te merken, behalve aan de prijs. Je slaapt namelijk al een nachtje in een designhotel, midden in Rotterdam, vanaf 86 euro.

Motel One kamer
Motel One kamer II
Motel One kamer II
Designhotel Motel One
Overnachten in Rotterdam Centrum
Sil Lamens
Geschreven door Sil Lamens
27 januari 2023
Frontrunner