Logo
Daar is over nagedacht!

Koningsdag versiering wordt gerecycled

2230017 BIZ Koningsdagcampagne Website Landingspagina 1600x900px v1
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 april 2023
Frontrunner

Op donderdag 27 april 2023 is het natuurlijk feest, want dan is het Koningsdag. Dit jaar is Koningsdag extra bijzonder, want de Koninklijke familie brengt een bezoek aan onze havenstad!

Vanaf 16 april kleurt onze stad al oranje. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de versiering ná Koninsdag? Lees erover hieronder!

Rotterdam kleurt oranje (en groen!)

De voorbereidingen voor Koningsdag zijn al in volle gang. Sterker nog, op 16 april wordt de eerste versiering al opgeplakt. Meerdere etalages en horecazaken in Rotterdam Centrum krijgen dan speciale Koningsdag raamtapes. Zo komen we allemaal alvast in de stemming.

Hoe de stickers er precies uit zien is nog even een verrassing, maar ik kan al verklappen dat het oranje is mét de Rotterdamse vlag erin verwerkt. Leuk!

Gerecycled tot schoenzool en tuinslang

Maar wat gebeurt er dan met al die versiering zodra Koningsdag voorbij is? Daar is over nagedacht! Deze stickers worden namelijk gerecycled tot schoenzolen en tuinslangen.

Hoe dit proces verloopt? Alle stickers worden geperst tot blokken die worden opgehaald door een kunststofverwerkend bedrijf. Vervolgens wordt het materiaal klein gemaakt en vermengd. Van dat geheel wordt maalgoed en granulaat gemaakt en dat wordt vervolgens verkocht aan bedrijven die er flexibele materialen van maken, zoals schoenzolen en tuinslangen.

Ben jij te vinden in Rotterdam Centrum tijdens Koningsdag?

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
12 april 2023
Frontrunner