Logo
Samen tafelen

5x Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam Centrum

Tom Hilleges
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
28 april 2022
Frontrunner

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar op 5 mei komt de stad samen om te tafelen en praten over de vrijheid. Dit gebeurt tijdens een Vrijheidsmaaltijd. Een prachtig initiatief waarin verbinding wordt gecreëerd en een belangrijk onderwerp wordt besproken.

Maar je vraagt je dan wellicht af, hoe doe ik mee aan zo'n maaltijd? Dat is gelukkig heel simpel! Een hele toegankelijke manier is om gewoon aan te schuiven bij een georganiseerde maaltijd. Hieronder delen we vijf leuke plekken in Rotterdam voor een Vrijheidsmaaltijd.

De Erasmusbrug

Een prachtige locatie natuurlijk, want aan de voet van dit icoon geniet je wel van een hele bijzondere lunch. De maaltijd wordt georganiseerd door Parel Strik en is werkelijk voor iedereen. Aanmelden hoeft dus niet, je kan gewoon voorbij lopen en aanschuiven tussen 12:00 en 17:00 uur. En praten wordt zeker gestimuleerd, want nieuwe ontmoetingen en verbinding staat voorop.

Erasmusbrug onderaanzicht 2014 ️ Claire Droppert
Lunchen aan de voet van een icoon

Groot Handelsgebouw

Nog zo'n geweldige locatie is het Groot Handelsbouw. Op 5 mei om 18:00 uur start het evenement, waarna je met een gids door het gebouw mag dwalen. Vervolgens schuif je samen aan tafel en praat je over de vrijheid. Muziek, kunst, performance en de Vrijheidssoep staan op het programma. Alle ingrediënten voor een mooie avond!

Wil je aanschuiven? Dat kan op verschillende manieren. Er zijn 100 plekken beschikbaar, die worden verdeeld onder bewoners van de Diergaardesingel, huurders én via een winactie met De Havenloods. Behoor je tot een van de eerste twee groepen? Of wil je meedoen aan de winactie? Lees dan hier meer informatie.

Groot Handelsgebouw RCD 3

WORM

Woon je in de wijk Cool? Dan is dit evenement voor jou. Op de Witte de Withstraat bij de culturele vrijplaats WORM wordt namelijk een Vrijheidsmaaltijd voor wijkgenoten georganiseerd. Mét muzikaal optreden. De maaltijd vindt niet op 5, maar op 2 mei plaats, om 18:00 uur. Wil je je aanmelden? Dat kan via info@coolaandegang.nl.

Bibliotheek Rotterdam

Ditmaal een lunch, op 5 mei tussen 11:30 en 14:00 uur. Eentje waar iedereen gewoon kan aanschuiven! In de hal van de centrale Bibliotheek komen er lange tafels te staan waar je met anderen geniet van een Vrijheidssoep en een goed gesprek. Vind je het moeilijk om een gesprek aan te gaan? Er zijn gespreksleiders aanwezig om je op weg te helpen.

Markt en bibliotheek Rotterdam

Restaurant Rotonde

Op de Goudsesingel zit restaurant Rotonde, waar je wellicht al over hebt gelezen in ons artikel over nieuwe hotspots in Rotterdam. Op 5 mei organiseren zij voor iedereen die wilt vanaf 18:00 uur een wel heel bijzonder menu; een Vrijheidsmenu. Gerechten met verse ingrediënten van lokale boeren en Voedselbossen uit de omgeving van Rotterdam. Tijdens het diner krijg je tevens gesprekskaartjes om je op gang te helpen tijdens de gesprekken over vrijheid en onvrijheid.

Rotonde Rotterdam
Knus eten met gesprekskaartjes bij Rotonde
Mathilde Simon profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Mathilde Simon
28 april 2022
Frontrunner