Nieuw! Vondelgym en Brasserie Jules in Rotterdam

Geschreven door Rob Ittmann
Frontrunner

WTC Rotterdam nadert gestaag de voltooiing van zijn uitgebreide masterplan om huurders en bezoekers te verblijden met nog meer hoogwaardige voorzieningen – waaronder een stadshotel, een brasserie, een personeelsrestaurant en een stadsgym.

Terwijl er in de komende maanden op volle kracht wordt gewerkt om de puntjes op de i te zetten, openen Brasserie Jules en Vondelgym alvast hun deuren. Over deze twee kersverse aanwinsten spraken we met Eveline Steenbergen, algemeen directeur van WTC Rotterdam.

Hoe is de samenwerking met Brasserie Jules tot stand gekomen?

“Dat is eigenlijk een mooi verhaal. Bij het opstellen van het masterplan om het hele interieur en exterieur te upgraden en revitaliseren, besloten we dat het ook nieuwe eetplekken nodig had. Het begon met de opening van De Koffiesalon in de Grote Zaal, maar we wilden een plek hebben waar mensen kunnen genieten van lekker eten en drinken en een zitbar. Toen, op een zwoele zomeravond, twee jaar geleden in Brasserie Pierre in de Pannenkoekstraat, was ik met Jan-Willem Kos, mijn zakenpartner bij Bouwinvest, eigenaar van het gebouw, alle plannen voor WTC Rotterdam aan het doornemen. Toen ze aankwamen met onze bestelling, keken we elkaar aan en realiseerden we ons dat Brasserie Pierre precies het concept was dat we wilden voor WTC. Twee weken later kwam Brasserie Pierre mede-eigenaar en ondernemer Leon Kleinekoort langs en nu hebben we net Pierre’s kleine broertje Jules geopend.”

Ook Vondelgym gaat binnenkort open. Hoe hebben ze WTC Rotterdam gevonden?

“Via een van onze makelaars, die ons hielp goed te kijken wat voor soort concept bij ons zou passen. Dit filiaal bevindt zich in het historische gedeelte van WTC Rotterdam en heeft een eigen ingang vanaf de bekende straat Meent. Het is ruig en stoer en Vondelgym past daar goed bij. Het klikte meteen en Vondelgym vond het een leuk idee om een vestiging in Rotterdam te openen. Winston Bergwijn is de eigenaar van deze locatie en wil hier een heel diverse gemeenschap samenbrengen, dus het wordt een zeer inclusieve ruimte voor iedereen om te sporten, van WTC-huurders tot hotelgasten tot locals die lid willen worden van een sportschool.”

Beiden zijn twee behoorlijk up-to-date plaatsen. Was je er specifiek op uit om WTC een hipper imago te geven?

"Absoluut! Nu het gebouw zo mooi wordt gerevitaliseerd en het historische deel een beetje edgy en hip en ongebruikelijk is, waren we op zoek naar iets heel specifieks. De locatie vraagt er zelfs om. De Meent is erg in opkomst en een echte hotspot. Alles wat we doen is gericht op de locatie en de uitstraling van dit gebouw.”

Brasserie Jules
Impressie Vondelgym

Brasserie Jules

Op het menu van Brasserie Jules staan Franse klassiekers naast nieuwe toevoegingen zoals pasta vongole. Denk aan steak tartaar, croque monsieur of madame en salade niçoise, maar dan met een twist. Het restaurant biedt momenteel plaats aan 95 mensen binnen en er komen nog eens 75 tafels buiten op het verhoogde terras voor WTC Rotterdam.

Vondelgym

De Rotterdamse rapper Winston Bergwijn, alias Winne, zal het voortouw nemen in WTC's Vondelgym, de keten gelanceerd door de Nederlandse tv-persoonlijkheid Arie Boomsma. Naar verwachting opent de sportschool in oktober haar deuren aan de Meent. Er zal hot yoga zijn in de kelder. Het bovenste niveau zal een boksring en alle standaard fitnessapparatuur bevatten, plus verschillende soorten lessen.

Geschreven door Rob Ittmann
Frontrunner
Meer #Dit moet je zien