Logo
Duurzame transformatie

Nieuw gebouw op de Kruiskade mét groen dak

The Lobby Manhave front view Vivid Vision
The Lobby Manhave day vision Vivid Vision
Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner

Ken je het Crystal House op de Kruiskade in Rotterdam? Dit rood, spiegelende gebouw wordt compleet getransformeerd naar het eigentijds ontwerp van KAAN Architecten. Het gebouw krijgt ook een nieuwe naam: The Lobby. Krijg hieronder alvast een impressie!

Ontwerp door KAAN Architecten

Misschien dat je weleens hebt gehoord van het Rotterdamse architectenbureau architectenbureau KAAN Architecten. Dit multidisciplinair bureau heeft naast projecten in Nederland ook internationaal de hand gezet aan interessante bouwwerken. Zij zijn door familiebedrijf Manhave Vastgoed ingeschakeld voor de herontwikkeling van The Lobby.

KAAN heeft in overleg met Manhave en Gemeente Rotterdam besloten om het Crystal House niet af te breken, maar het duurzaam te renoveren. Het casco van het Crystal House blijft dan ook staan. Alle andere onderdelen worden vernieuwd en verduurzaamd.

KAAN heeft ervoor gekozen om het Crystal House helemaal open te breken en gebruik te maken van grote ramen en en veel glas. Het gebouw zal meer in lijn zijn met de omgeving van de Kruiskade.

The Lobby Manhave intersection Vivid Vision
Impressies van The Lobby.
The Lobby Manhave day vision Vivid Vision

Hoogwaardige winkels en horeca

Op de begane grond van The Lobby komt ruimte voor luxe winkels. Door de transparantie van het gebouw kan je vanaf de straat zo naar binnen kijken. Tijd voor window shopping!

Daarnaast is er ook ruimte voor horeca in The Lobby, met als kers op de taart het paviljoen met daktuin.

Een groene oase op het dak

Iets waar heel Rotterdam van kan gaan genieten: er komt een groen dakpaviljoen op het dak van The Lobby. Voor het dakpaviljoen is gekozen voor glazen schuifpuien, waardoor er veel lichtinval is. Het dakterras zal toegankelijk worden opgezet en is op elk moment van het jaar te bezoeken.

Door het gebruik van groene platte daken, kan de waterhuishouding en waterafvoer beter geregeld worden. Hierdoor is er minder wateroverlast bij hevige regenval. Daarnaast zijn er mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Win-win voor mens én natuur!

‘Iets waar heel Rotterdam van kan gaan genieten: er komt een groen dakpaviljoen op het dak van The Lobby.’
#RotterdamCentrum
The Lobby Manhave restaurant Vivid Vision
The Lobby Manhave front facade Vivid Vision

Nog even geduld

De duurzame transformatie van The Lobby is al begonnen, maar we moeten nog even geduld hebben tot we het resultaat kunnen bewonderen. Blijf via de website van Manhave Vastgoed op de hoogte van alle ontwikkelingen van The Lobby!

Lisanne van Beurden profiel Rotterdam Centrum
Geschreven door Lisanne van Beurden
Frontrunner
Meer #Design & Architectuur