Logo
H Ilton Hotel 60 jaar arygroeneveldstadsarchiefrotterdam

Het Hilton Rotterdam bestaat 60 jaar! Op 30 mei 1963 opende dit welbekende hotel haar deuren en ontwikkelde zij zich tot de ideale verblijfsplek voor velen in het hart van onze stad.

Een nieuw onderdeel van de skyline van Rotterdam, ontworpen door architect Huig Maaskant droeg bij aan de wederopbouw van onze stad. Het hotel heeft zich in al die jaren aangepast om bij de tijd te blijven en verbonden te blijven met de Rotterdamse gemeenschap. Nu, 60 jaar later, vieren ze deze grote mijlpaal!

Luxe en eigentijds

Hilton Rotterdam was in 1963 het vierde hotel in Europa dat werd geopend door Conrad Hilton zelf. Het gebouw is aan de buitenkant nog steeds een weerspiegeling van de tijd waarin het werd gebouwd. In de jaren ’60 werd het gezien als modern, met een gevel van wit beton en glas, strakke lijnen, een functioneel ontwerp en verhoogde entree.

In de afgelopen 60 jaar is het hotel aan de binnenkant regelmatig gerenoveerd om met de tijd mee te gaan. Wat nooit is veranderd echter, is de traditionele Rotterdamse charme. Het laat al jaren zien dat de stad een culturele en kosmopolitische hub is. Eén die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en blijft vernieuwen.

"We kijken ernaar uit om dit bijzondere jubileum te vieren en onze waardering te tonen aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van ons hotel. Het is een eer om deel uit te maken van de Rotterdamse gemeenschap en we kijken uit naar de komende 60 jaar van inspirerende gastervaringen." Deelt Jolijn Zeeuwen, General Manager van Hilton Rotterdam.

Hilton Rotterdam 1
Alexander Sporre Hilton Hotel JAW

Een culinaire beleving

Naast de luxe overnachtingen, kan je bij het Hilton ook overheerlijk eten. Bij het stijlvolle restaurant JAQ of aan de knusse bar geniet je de hele dag door van klassieke cocktails en shared dining gerechten. Bij JAQ worden lokale en internationale smaken gecombineerd. Een aantal populaire signature dishes die niet op de kaart mogen ontbreken zijn bijvoorbeeld de Rotterdamse mosselen, de Dutch Cheese platter, Rotterdamse vissoep en Dutch Pancakes.

Lokale betrokkenheid

Met verschillende initiatieven heeft Hilton Rotterdam bijgedragen aan het welzijn en de groei van de stad. In samenwerking met lokale organisaties, liefdadigheidsinstellingen en culturele evenementen wordt steeds gekeken naar de beste manieren om de Rotterdamse gemeenschap te ondersteunen en verrijken.

Duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en het steunen van lokale goede doelen staan centraal. Dat begint allemaal met bewustwording onder het personeel. Medewerkers worden door Hilton Rotterdam gestimuleerd om maatschappelijk betrokken te blijven, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen in de regio.

In de afgelopen 10 jaar is er in totaal ruim 4.000 aan community vrijwilligerswerk gedaan door de medewerkers. Een bijzondere samenwerking is die met de re-integratie-tak van het Leger des Heils in Rotterdam, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo snel mogelijk weer aan het werk proberen te krijgen. Het tegengaan van voedselverspilling pakt het hotel aan in samenwerking met Too Good To Go. Voor een vriendelijke prijs kunnen consumenten na het ontbijt of diner overgebleven eten ophalen bij Hilton Rotterdam. Andere voorbeelden zijn Stichting Jarige Job, Homerun Ronald McDonald en de hulp die geboden is bij het opvangen van Oekraïense vluchtelingen.

Rtmhitw executive suite 2
Rtmhitw executive king room 2

Win een overnachting

Om deze prachtige mijlpaal te vieren, mogen we samen met Hilton Rotterdam een overnachting voor twee personen mét ontbijt weggeven.

Wil je hier kans op maken? Volg zowel Rotterdam Centrum als Hilton Rotterdam op Instagram en laat in de comments van onze post weten waarom jij kans wilt maken. Meedoen kan tot 6 juni 2023, dus wees er snel bij!